Wikegård tycker att skillnaden mellan grundserien och slutspelet är för liten.
1 av 3
Wikegård tycker att skillnaden mellan grundserien och slutspelet är för liten. - Foto: Scanpix
Han säger vidare att Brynäs förstaformation måste lyfta sig.
2 av 3
Han säger vidare att Brynäs förstaformation måste lyfta sig. - Foto: Bildbyrån
Slutspelets stora överraskning enligt Wikegård: Djurgårdens juniorer.
3 av 3
Slutspelets stora överraskning enligt Wikegård: Djurgårdens juniorer. - Foto: Scanpix

Wikegård efterlyser känslospelare

Wikegård tycker att det har varit ett väldigt jämnt slutspel än så länge, men tycker att det finns för få känslospelare. - Det finns för få spelare som Emil Kåberg och Per Ledin, säger experten till Nyheter24.


Vilka vinner i kväll?

Wikegård tippar kvällens omgång:

HV71 - Timrå: HV71

Djurgården - Brynäs: Djurgården

Linköping - Frölunda: Linköping

Skellefteå - Färjestad: Skellefteå

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. Nyheter24:s hockeyexpert och videobloggare, Niklas Wikegård, har analyserat de tre första omgångarna av SM-slutspelet och konstaterar att det är ruggigt jämnt. Men han anser att det inte är någon riktig slutspelskänsla ännu.

- Det var större skillnad mellan grundserien och slutspelet förut. Det finns för få känslospelare som Emil Kåberg och Per Ledin, säger han till Nyheter24.

Han säger att han är lite överraskad att det är så pass jämnt mellan Linköping och Frölunda. Men den stora slutspelsöverraskningen är:

- Djurgårdens juniorer är den största överraskningen. De är riktigt bra och deltar verkligen, Jacob Josefson, Marcus Krüger, Daniel Brodin och Patric Cehlin har överraskat, säger han.

"Det är för dåligt"

Inför slutspelet varnade Wikegård för Brynäs. Han trodde att de skulle kunna ställa till det för Djurgården. Men nu är han inte lika imponerad av Gävle-laget.

- Brynäs har underpresterat så här långt. Deras förstakedja med Stephen Dixon, Eero Somervuori och Andreas Dackell måste börja leverera. Det är för dåligt. De har förlorat två hemmamatcher, det ska inte få hända.

Samtidigt är Wikegård överraskad över att Jacob Markström har varit så pass ojämn. Och han menar att han måste höja sig om Brynäs ska ha en chans till avancemang.

Vilka spelare har lyft sig?

- Gustaf Wesslau har definitivt lyft sig. Emil Kåberg är en slutspelsspelare. Den unge Henrik Tömmernes i Frölunda har imponerat.

Vilka spelare har underpresterat och måste kliva fram?

- Hela Brynäs förstakedja och Jacob Markström, som jag sa tidigare. Men Linköpings Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka måste ju prestera mer. Hela Timrås lag. De måste visa enorm vilja om de ska lyckas besegra HV71, säger Wikegård till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.