- Foto: Scanpix

"Kommer göra allt för att få spela fler hemmamatcher"

Timrå är beredda att göra allt för att besegra HV71 på bortais.


JÖNKÖPING. Timrå studsade rakt tillbaka in i kvartsfinalserien mot HV71 i tisdags när man vann hemma med 6-3 och reducerade till 1-2 i matcher. Om man inte plockar en bortamatch i Jönköping innan helgen kommer, så var just den 6-3-segern det sista man spelade på hemmaplan den här säsongen.

Nu krävs att man vinner minst en av de två raka bortamatcherna för att man ska leva vidare.

- Vi ser verkligen fram emot de här matcherna och kommer att göra allt för få spela fler matcher på hemmaplan igen, säger Martin Sonnenberg till dagbladet.se.

Timrå försöker hitta positiva målbilder. Man vet att man föll snöpligt efter förlängning senast och i de två sista grundseriematcherna i Kinnarps Arena kom man undan med en vinst och ett kryss.

- Det finns mycket som talar för oss. HV vet att om de inte vinner de här två matcherna så måste de komma upp till oss och spela på söndag. Då talar mycket för en sjunde och avgörande där nere. Men då spelar inte hemmaplan så stor roll, säger Gabriel Karlsson, en av Timrås vassaste så här långt i kvartsfinalserien.

Faktumet att Timrå gjort imponerande åtta PP-mål på de tre första matcherna (man sköt bara 28 totalt på 55 matcher i Elitserien) kan mycket väl bli en avgörande faktor, precis som i måndags då fyra av de sex målen kom i fem mot fyra.

- Jag tror mest att det handlar om tillfälligheter. Vi fick en bra start direkt och sedan har det bara rullat på. Jag kan inte komma på något specifikt i alla fall som gjort att det blivit så här.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.