Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Imponerande att han kan läsa tankar"

- 24/03/2010, 16:29 -
Fredrik Norrena hävdar att hans överfall var självförsvar.
1 av 4

Fredrik Norrena hävdar att hans överfall var självförsvar.

Bildbyrån

Han slog Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken.
2 av 4

Han slog Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken.

Scanpix

Karlsson behövde ledas av isen med ett sargat ansikte.
3 av 4

Karlsson behövde ledas av isen med ett sargat ansikte.

Scanpix

Norrena fick inkassera en avstängning på tre matcher.
4 av 4

Norrena fick inkassera en avstängning på tre matcher.

Scanpix

Fredrik Norrena bröt tystnaden - och anklagade Jens Karlsson för att ha haft för avsikt att köra över honom. I en intervju med sajten sportsday.se besvarar Frölundaforwarden påståendet. - Jag är ju på väg förbi målet, säger Karlsson om situationen som fick Norrena avstängd i tre matcher.

LINKÖPING/GÖTEBORG. Lördagens blodiga drabbning mellan Linköping och Frölunda i Cloetta Center resulterade inte bara i matchstraff och avstängning för Fredrik Norrena. Det slutade också med en mediebojkott från den 36-årige målvaktens sida.

Under gårdagen bröt finländaren den för att ge sin syn på händelsen där han slog Jens Karlsson blodig med sin klubbhandske. Till Dagens Nyheter och Ösgöta-Correspondenten säger han bland annat att han visste att Jens Karlsson hade för avsikt att köra över honom.

- Det kommer ett lätt skott från kanten som jag tar i plocken. Han (Jens) är så långt borta att jag i det läget inte ens tar honom i beaktande utan slappnar av lite eftersom jag har pucken. Han har sex, sju meter på sig att bromsa eller svänga av, men han har inte det i åtanke. Jag känner honom som spelare. Hans första tanke är att försöka köra över mig.

Norrena säger vidare att han tycker att det är han som är den utsatta i situationen eftersom det är mot hans målbur som Jens Karlsson åker emot.

"Alla vet hur Norrena är som målvakt"

Nu har Jens Karlsson, som drabbades av en hjärnskakning när han fick målvaktens klubbhandske i pannan, besvarat Fredrik Norrenas kritik. Till sajten sportsday.se fnyser han åt målvaktens påstående.

- Jaha...vad ska jag säga...imponerande att han vet vad jag ska göra. Han kan alltså läsa tankar. Då borde han kanske syssla med något annat, som ger bättre betalt...

- Alla vet hur Norrena är som målvakt också. Det här inte första gången han gör en sådan här grej, kommenterar Jens Karlsson vidare.

Själv har han försökt att lägga händelsen bakom sig.

- Jag lägger inte så mycket energi på det. Det är mest media som gör en stor grej av det, men jag förstår det.

Jens Karlsson är på bättringsvägen efter sin hjärnskakning. Han har följt med Frölunda till Linköping, men kommer inte att spela kvällens match. Däremot hoppas han kunna delta på torsdagens träning, skriver sportsday.se.

Fredrik Norrena är avstängd i ytterligare två matcher och kommer att missa såväl kvällens match som den på fredag.

Hockeysverige.se