Johan Forsberg (t.v) firar 1-0-målet med Pierre-Edouard Bellemare
Johan Forsberg (t.v) firar 1-0-målet med Pierre-Edouard Bellemare - Foto: SCANPIX
Skellefteå firar Marttinens mål.
Skellefteå firar Marttinens mål. - Foto: SCANPIX

Marttinen frälste Skellefteå

Efter bara en seger på elva försök i sudden kunde Jyri Marttinen sätta stopp för en mörk Skellefteåtrend. - Det är ganska skönt, säger den finske backen efter ha kvitterat matchserien till 2-2.

SKELLEFTEÅ. Trots en stärkande suddenseger lämnade Skellefteås spel en hel del att önska.Västerbottningarna gjorde sin förmodligen sämsta match i slutspelet.

- Jag är inte så nöjd med vårt spel. De fick kontra in ett par mål, det måste vi bli bättre på, säger Jyri Marttinen till ppv.

Om målet i sudden säger han:

- Det var bara skjuta och jag tror faktiskt att pucken studsade Yared (Hagos) och in.

Det såg länge ut som att Färjestad skulle lyckas ordna en seger under ordinarie tid. Men FBK misslyckades med att bevaka sin 2-1-ledning (en ledning som Anders Bastiansen gett gästerna i slutet av andra perioden efter en soloutflykt genom ett passivt Skellefteåförsvar).

- Vi spelade bra i tredje tycker jag, det lätt att bli passiva och backa hem men det tycker jag inte att vi gjorde, säger Sanny Lindström.

Men Ari Vallin drog på sig en onödig utvisning och Jimmie Ericsson kunde ordna en kvittering i power play med drygt två minuter kvar av den tredje perioden.

- Fantastiskt skönt att kvittera, tyckte Fredrik Warg som hade en positiv känsla inför sudden:

- Jag tror att vi förtjänar ett turmål nu, vi har jobbat oss till det.

Turmål eller inte, Skellefteå kvitterade den otvivelaktigt jämnaste kvartsfinalserien till 2-2.

Ny match väntar i Skellefteå på fredag, ska vi tippa 3-2 åt något av lagen och kanske efter sudden?