Ove Molin har lagt skridskorna på hyllan.
Ove Molin har lagt skridskorna på hyllan. - Foto: BILDBYRÅN

Tårögd Molin tackade för sig

Då har den långa karriären nått sitt slut. Ove Molin gjorde sin sista match när Brynäs åkte ut mot Djurgården och fick därmed inte kröna sin sista säsong med ett nytt SM-guld. – Det var som om att dra ut en propp. Allting blev bara jättetomt och jobbigt, säger en tårögd Molin till Nyheter24.


STOCKHOLM. Ove Molin fick inte avsluta sin långa och framgångsrika karriär med ytterligare ett SM-guld med Brynäs. Djurgården blev för svåra när BIF åkte ut inför ett fullsatt Globen och då hade vägen nått sitt ände för den 38-årige veteranen.

– Det var som om att dra ut en propp. Allting blev bara jättetomt och jobbigt, säger en tårögd Molin till Nyheter24.

Ett hundratals BIF:are hade tagit sig till huvudstaden för att heja fram sitt Brynäs, som föll med flaggan i topp. Och med en banderoll tackade Molin för alla åren i klubben.

- Det var jättehedrande. Jag har haft många fina stunder med Brynäs och fansen. Jag har oftast fått stöttning, så jag är jättetacksam, berättar den numera retirerade stjärnan, som dessutom inte stänger dörrarna för en fortsatt karriär inom ishockeyn - kanske som tränare:

- Det kan man aldrig säga. Jag kommer att slå mig in på banan på något vis, bara det gäller ishockey. Det är någonting som jag tycker är kul och som jag tror mig kunna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.