Skellefteå knockade Luleå i derbyt

Jyri Martinnen i blodtackling - poängkungen Linus Omark skadad.

SKELLEFTEÅ. Skellefteå besegrade Luleå med hela 7-1 hemma. Men det kostade på. I smällarnas kväll fick Skellefteås Jyri Martinnen rullas ut på bår efter att Luleås Emil Lundberg krockat med honom. Martinnen föll handlöst i isen. Blodet forsade och det tog lång tid innan sjukvårdarna vågade flytta på finländaren, som senare fördes till sjukhus.

Strax därinnan hade Luleås Martin Chabada fått en rejäl smäll vid en närkamp efter sju minuters spel av andra perioden och blev liggande i en knapp minut.

Luleås största bakslag är nog faktumet att poängkungen Linus Omark hamnade på skadelistan i och med matchen. I första bytet av den tredje perioden fick Omark en tackling i mittzon som tvingade honom att utgå.

– Det är axeln men det känns inte bra, säger Linus Omark, som inte vill svara på om axeln gick ur led, till Norrbottens-Kuriren.

Skellefteå skaffade sig en ledning med 2-0 redan efter fyra minuter. Luleås försvar rämnade under hemmalagets starka inledning av norrderbyt. Resten av perioden var spelmässigt jämnare. Ännu värre start fick gästerna i andra perioden - underläge med 0-6 efter sex minuter. I desperat besvikelse skrek norrbottningarnas fans "visa hjärtat Luleå".

Transportsträckan i sista perioden var ganska ointressant. Puckinnehavet och skotten var jämt fördelade mellan lagen. Kvaliteten stod dock Skellefteå för över hela banan. Inget stämde för gästerna medan allt gick som smort för västerbottningarna. Tätt, tuff och ovisst brukar det vara - men inte den här gången.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.