- Foto: Scanpix

Skellefteå brände matchbollen

Nej, det blev ingen säkrad semifinalplats för Skellefteå ikväll. Färjestad sprattlade tillbaka i vad som kunnat vara säsongens sista hemmamatch för värmlänningarna, och tvingade fram en sjunde och avgörande match i Skellefteå.- Vi var lite sega idag, säger Skellefteå-tränaren Hans Särkijärvi.


KARLSTAD. Det var ombytta roller idag. Senast uppe i Skellefteå, såg Färjestad sega och harmlösa ut. Nu var det istället Skellefteå som såg just så, i alla fall i större delen av matchen.

- Powerplay stämde inte alls för oss och allmänt så var vi sega på rören idag, speciellt i de två första perioderna. Det fungerade helt enkelt inte, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi till kanal5.

- Det finns en hel del som måste bli bättre till nästa match, men det ska bli en rolig match att spela.

Efter att Mikael Johansson gjort 2-0 för Färjestad i den tredje perioden, vaknade dock Skellefteå paradoxalt nog till och gjorde viss match av det hela i slutminuterna, där man tidigt valde att plocka ut målvakten och chansa framåt.

Sex för Forsberg

Naturligtvis fick också slutspelets målkung Johan Forsberg ett läge och det tog han till vara på, då han kyligt snipade in en 2-1 puck efter en retur, med ungefär en minut kvar att spela. Forsbergs sjätte slutspelsmål på lika många matcher.

- Det är klart att det blev lite obehagligt då han får in pucken där. Han är svår att möta på så sätt att han kommer till farliga från egentligen ingenstans, säger Färjestads Sanny Lindström om Forsberg.

Bättre än så blev det emellertid inte för Skellefteå den här gången. Färjestad höll tätt i slutminuten och totalt stannade hemmamålvakten Robin Rahm på 30 räddningar.

- Nu är det sjunde matchen som gäller och till en sådan match är det svårt att komma med dålig inställning i alla fall, menar Rahm, apropå Färjestads ojämnhet hittills i matchserien.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!