- Foto: Scanpix

SSK fortsatt hundraprocentiga

Södertälje tog sin femte raka seger i kvalserien när man i kväll slog Växjö med klara 7-4.


Södertälje fortsätter att - poängmässigt - dominera Kvalserien. Halvvägs in på serien har man ännu inte tappat poäng och tog sin femte raka seger när man slog Växjö hemma med 7-4.

Men det fortsatte på den inslagna vägen man kört på under hela Kvalserien. Det är inte de övertygande segrarna man tar. Men man får jobbet gjort.

Matchen mot Växjö låg man under med 1-2. 2-3 och 3-4 innan man tog tag i grejerna. Och när man väl tog tag i det gjorde man det ordentligt.

Erik Josefsson gjorde 4-3 för Växjö nära åtta minuter in på andra perioden.

Fyra minuter senare ledde Södertälje med 6-4 efter mål av Jiri Bicek, Fredric Andersson och Blaz Gregorc. För den slovenske backen var det första målet i A-laget för SSK.

Hetast i SSK var annars Linus Videll som gjorde 1-0 och 7-4 (tom kasse) och spelade fram till 2-2 och 6-4 och har inlett Kvalserien med att göra nio poäng på de fem första matcherna.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.