Djurgården vann första matchen mot Linköping.
Djurgården vann första matchen mot Linköping. - Foto: SCANPIX

"Vi jobbade ned dem"

Det var en veteran som lyfte unga Djurgården till seger i den första semifinalen mot Linköping. Kristofer Ottosson låg bakom stockholmarnas segerryck i den andra perioden. - Det var först i slutet som de fick tryck på oss, säger Ottosson efter 3-1 i Cloetta Center.


Djurgården hade nästan en veckas vila i benen när semifinalspelet drog i gång på skärtorsdagen. Linköping hade bara haft ledigt sedan i tisdags. Läge för ringrost hos stockholmarna?

Icke.

Elitserietvåan tog omedelbart kommandot i serien genom att vinna med 3-1.

- Det borde kanske ha varit en fördel för dem att de var inne i det, men det kändes inte så. Jag hoppas att det är vi som kan dra nytta av att vi har vilat i det långa loppet.
Det säger Kristofer Ottosson till Radiosporten. 34-åringen var poänglös i kvartsfinalserien mot Brynäs, men nu släppte poängtorkan.

Ottosson spelade snyggt fram Andreas Engqvist till det viktiga 2-1-målet med mindre än två och en halv minut kvar av mittenronden.

Jämtins utvisning blev ödesdiger

- Jag hann inte tänka så mycket och det var kanske därför det blev bra. Man hann inte krångla till det, säger Ottosson.
Kort därefter utnyttjade han ett powerplay sedan Andreas Jämtin tagit en onödig checking from behind-utvisning (2+10). 3-1-målet kom från Ottossons klubba med 15 sekunder kvar att spela av perioden. Ett tungt bakslag för hemmalaget Linköping som såg ut att vara på väg att ta över matchen innan de två djurgårdsmålen föll.

Linköping spelade mer desperat ishockey i tredje perioden och fick en del chanser. Men 41 sekunder kvar hade man en reducering över mållinjen, men då hade domarna redan blåst av för blockering.

- Det var först i slutet de fick tryck på oss. De kastade in puckar på mål och hade trafik, men annars tycker jag inte att deras forcering var särskilt hård.

Hårt arbete och disciplinerat försvarsspel blev nycklarna till djurgårdssegern.

- Det är samma segerrecept som tidigare, inga hemligheter. Vi är noggranna, jobbar ned dem och får långa anfall precis som vi vill ha, menar Kristofer Ottosson.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.