Pesonen frälste Leksand - i sista minuten

Leksand tog en livsviktig seger borta mot AIK efter att Jussi Pesonen avgjort med endast en minut kvar att spela.

STOCKHOLM. AIK och Leksand möttes på Hovet under söndagseftermiddagen och det var hemmalaget som inledde bäst. Efter sju minuter agerade Leksandsmålvakten Joachim Eriksson tveksamt och det var inte AIK-forwarden Tobias Ericsson sen med att utnyttja.

Men bara två minuter senare kvitterade Daniel Hermasson och matchen hade därmed rivstartat. Det blev dock inte fler mål förrän i mitten av andra perioden då Tony Virta något turligt kunde skicka in 1-2 för Leksand.

Leksand hade med sig en uddamålsledning inför sista perioden, men när man försökte döda matchen svarade AIK med att trycka på framåt. Nämnde Tobias Ericsson avlossade bössan och på returen kunde David Engblom peta in 2-2.

Nu var båda lagen ute efter den livsviktiga segern men när bara en minut återstod av matchen såg det ut som att AIK och Leksand skulle komma att få nöja sig med oavgjort. Fast då, som en blixt från klar himmel, snurrade Jussi Pesonen upp den ena AIK-spelaren efter den andra på läktaren och satte iskallt avgörande 2-3.

I och med vinsten ligger Leksand nu tre poäng bakom tvåan Rögle i kvalserien.

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.