Tungt för Brynäs i skräckstaden

Färjestad slog Brynäs med 3-2 hemma.

Skräckstaden Karlstad

Karlstad har blivit en skräckstad för Brynäs. Gävlelaget är nu uppe i elva raka förluster i Karlstad sedan Färjestad vunnit med 3-2 på trettondagsafton. Det är dessutom, totalt sett, inga småsiffror som Brynäs har förlorat med när man gästat Karlstad. Målskillnaden på elva senaste matcherna är förkrossande 55-18 till Färjestad. Och det är svårt för Brynäs att förklara bort.

– Statistiken ser inte alls bra ut. Vi var inför matchen väl medvetna om den och tänkte därför spela mer offensivt och överraska Färjestad. Men en dålig minut förstörde för oss, sade Brynäsveteranen Ove Molin.

Brynäs nytänkande slog tillbaka - och det rejält. Eero Somervuori slet sig loss på vänsterkanten och höll kyligt i pucken som fick 20-årige att släppa den första stolpen och pucken förbi sig.

2-0-målet några sekunder senare kunde han dock inte lastas för. Jesper Mattsson krånglade sig igenom Brynäs-försvaret, men överlistade inte Anders Lindbäck. Returen tog dock på medspelaren Ola Svanberg och in i mål. Allt inom loppet av en minut.

– Tyvärr får dom ett lyft av det, sade Molin.

Dyr målvaktstabbe

Trots den dåliga starten för Brynäs blev det match. Emil Kåberg och Jonathan Granström gick en fight och med en och en halv minut kvar skickade Andreas Dackell in reduceringspucken i numerärt överläge. Med drygt fyra minuter kvar gjorde Jesper Mattsson sitt andra mål för kvällen och matchen såg ut att vara avgjord. Men en målvaktstabbe av Jonas Gustavsson gjorde att Kyle Wanwig kunde peta in pucken i öppet mål.

Brynäs tog ut målvakten och jagade kvittering, utan att lyckas. Och ännu en gång fick man alltså lämna Karlstad poänglöst.

– Det var jämnt ända in i mål, men det hade varit skönt med en pinne, sade Brynästränaren Niklas Czarnecki.