- Foto: SCANPIX

Nu fick han sin nolla

På påskafton stoppade han 46 skott, men tvingades ändå lämna isen som en förlorare. Den här gången fick han hålla nollan. Fredrik Norrena var en av hjältarna när Linköping slog Djurgården med 2-0. - I dag skulle vi bara vinna, säger finländaren.


LINKÖPING. Fredrik Norrena har varit säkerheten själv i matcherna sedan han återvände efter avstängningen i kvartsfinalserien mot Frölunda. Trots 36-åringens storspel äntrade LHC isen med 0-2 i matcher i semifinalserien mot Djurgården.

På måndagen fick han ett rättvisare öde. Norrena stoppade samtliga 25 skott när Linköping vann med 2-0 och reducerade till 1-2 i matcher inför dubbelmötet i Stockholm på onsdag respektive torsdag.

- Kanonlaginsats! I dag skulle vi bara vinna. En välförtjänt seger, summerar han vinsten i intervju med Canal Plus.

Offensivt var det för en gångs skull inte stjärnorna som klev fram och gjorde mål. Joakim Eriksson styrde in 1-0 på Jari Tolsas passning medan Mattias Carlsson gjorde 2-0 i den andra perioden.

- Vi spelar bra redan från första början och visar direkt att det skulle bli svårt för Djurgården. I dag var tredje- och fjärdekedjorna grymt bra, säger Tony Mårtensson till Radiosporten.

I kvartsfinalserien mot Frölunda vände Linköping underläge med 1-3 i matcher. Tony Mårtensson menar att vetskapen om att det är möjligt kan bli viktig.

- Det är inte första gången vi är i den här situationen. Vi gillar de här lägena och vet att vi kan vända, men nästa match kommer att bli lika viktig som den här.

Själv hämmas Tony Mårtensson av en ljumskskada, men han är fåordig om hur allvarlig den är.

- Det syntes nog på hur jag spelade, men det gick...

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!