1 av 4
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Brynäs tappar båda målvakterna till NHL

De flesta förväntade sig att Eddie Läck skulle slåss om förstaspaden i Brynäs nästa säsong. Men överraskande nog hann 22-åringen bli klar för NHL redan innan Jacob Markström, som förväntas försvinna till Florida Panthers.


I natt blev Eddie Läck klar för Vancouver Canucks. Därmed går Brynäs miste om båda sina målvakter till nästa säsong.

- De här uppgifterna kom inte som nån överraskning för mig, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till gd.se trots att han så tidigt som för en dryg vecka sedan uttalade sig om att man ville värva en ersättare till Jacob Markström som skulle konkurrera med Eddie Läck.

Det som möjliggör övergången är det nyundertecknade NHL-avtalet.

- Det finns både för- och nackdelar när man skriver ett avtal - och vi kan ju få uppleva det negativa med det nu, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Eddie Läck gjorde bara 14 elitseriematcher för Brynäs den här säsongen. Det räckte emellertid för att övertyga Vancouver.

- Jag vet att en målvaktsscout från klubben varit i Sverige och tittat på honom, och en del andra målvakter, under säsongen. Jag tror han var i Gävle och såg honom spela, säger Lasse Lindgren, scout för Vancouver, till Gefle Dagblad.

Brynäs har tidigare ryktats vara på väg att värva Luleås Mattias Modig, men enligt Michael Sundlöv har ingenting nytt skett på den fronten.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!