Heino höll liv i Kvalserien

Kvalserien lever i högsta grad med två omgångar kvar. Det såg AIK till när man vann borta mot Rögle med 5-4 efter att Christopher Heino Lindberg kommit in i andra perioden och spikat igen. - Jag tänkte inte så mycket. Jag gick bara in... jag kanske tänkt för mycket dom tidigare matcherna, sade Heino om sin comeback efter den knackiga starten på Kvalserien.

Rögle hade chansen att nära på stänga Kvalserien på tisdagen. Seger mot AIK hemma hade hängt av AIK helt och gett fyra poängs försprång till Leksand.

Men så blev det inte. Istället öppnade AIK upp Kvalserien ordentligt efter att ha vunnit med 5-4 i en märklig match som bjöd på nio mål första 35 minuterna och slarvigt målvaktsspel.
Sedan bytte AIK målvakt när man höll på att tappa en 5-2-ledning och bara hade ett mål kvar av den tidigare klara ledningen.
Ut med Fredrik Holmgren och in med Christopher Heino-Lindberg som missat de senaste matcherna på grund av sjukdom.

Det stoppade allt målskytte för resten av matchen, där Rögle pressade, pressade och pressade lite till under 25 minuter. Men utan att få utdelning.
En puck hann Heino Lindberg släppa in. Det gjorde han omgående efter att ha kommit in och Ramzi Abid slog in pucken som man trodde betydde 5-5 - men målet dömdes bort.

- För mig är det ett solklart mål. Nu när jag ser det i reprisen är jag ännu mer säker på det, säger Rögletränaren Pelle Svensson till Viasat Hockey.

Bara i tredje perioden räddade Heino Lindberg 15 skott och blev det stora matchvinnaren för AIK, trots att man hade två tvåmålsskyttar i Daniel Bång och Henrik Eriksson.

- Jag tänkte inte så mycket. Jag gick bara in... jag kanske tänkt för mycket dom tidigare matcherna, sade Heino Lindberg till Viasat Hockey och syftade på att han inte direkt imponerade innan han blev sjuk och tvingades stå över tre matcher.

Rögle pressade på bra i tredje och det var inte bara Heino Lindberg som stoppade Rögle. Man stoppade bitvis sig själva också. Både Eric Beaudoin och Dennis Everberg hade kanonlägen framför mål och missade givna lägen.
Inte minst Beaudoins chans - framspelad till vidöppet mål av Ted Brithén - sex minuter in på perioden var notabel.

Rögle fick också chansen att kvittera i spel sex mot fyra i slutminuten när Daniel Bång tog en utvisning i offensiv zon med 1.25 kvar. Men de där superheta chanserna uteblev i just den spelformen.

Rögle har fortfarande allt i egna händer, förlusten till trots. Man har kvar andraplatsen poängen före både Leksand och AIK när man har Almtuna borta och Södertälje hemma kvar att möta.

- Dom var ju tvungna att vinna också. Dom har ju pressen på sig och det är ju helt tyst här. Det går ju inte jämföra med Hovet. Det var ju tyst under matchen också. Publiken vet ju också om att dom har pressen på sig, tyckte Heino Lindberg om läget under matchen.