Melin sköt HV mot final

HV71 har ena skridskon i SM-finalen. Det såg Björn Melin till när han sköt hem segern till smålänningarna i ännu en dramatisk sudden death-match som HV vann med 3-2 efter dubbla mål av just Melin. - Den är stekhet, sade Björn Melin efteråt med ett skratt och syftade förstås på sin klubba.

JÖNKÖPING.Det blev högdramatiskt på nytt när HV71 tog ytterligare ett kliv närmare sin tredje raka SM-final.
För andra matchen i rad blev det förlängning, och väl där visade sig HV71 vara starkast igen.

Björn Melin har inte varit särskilt produktiv under slutspelet tidigare. Han stod bara på 2+1 efter de åtta första matcherna, men var het i den här.

Det var han som avgjorde matchen när HV71 fick numerärt överläge åtta minuter in i förlängningen.
Mattias Tedenby var igenom fri och hakades upp av Ivan Majesky och kunde mycket väl ha fått straff - men det blev utvisning.

Det tog däremot bara elva sekunder innan matchen blev avgjord. Jimmie Ericsson, syndabock senast, försökte rensa efter tekningen, men Adam Almqvist stoppade på blå och spelade Teemu Laine i högerläge som hittade över till Melin i vänstra tekningscirkeln som sköt högt över Andreas Hadelöv som försökte täcka lågt.

- Den är stekhet, sade Björn Melin med ett skratt till Canal Plus efter matchen och syftade förstås på sin klubba. Han sköt även matchens första mål i slutet av första perioden och dubblade upp sin slutspelsmålskörd under kvällen.

- Adam stoppar ju pucken när dom försöker lägga ut den, sen lägger han till Teemu och jag försöker bara leta upp ett läge, sade han om segermålet.
Skellefteå slet annars på bra under matchen och vände på kort tid från 0-1 till 2-1 i en bra andra period innan HV71 snabbt fick ett fem mot tre-läge som Jukka Voutilainen utnyttjade med att använda sitt fruktad handledsskott och kvittera.

- Vi skapar oss ju ett bra läge i matchen. Vi reser upp oss bra i andra perioden, får bra tryck och utnyttjar våra chanser och får 2-1, sen får vi ju en lite tveksam utvisning emot oss och efter det tar Pavel (Skrbek) en korkad utvisning och dom får fem mot tre, sade Hans Särkijärvi om andra periodens utfall.

Skellefteå hade dessutom de bästa chanserna i förlängningen innan HV71 avgjorde.
Bland annat var Petr Tenkrat inne och oroade flera gånger om i samma byte.
- Vi hade ju ett byte där vi var riktigt illa ute. Två byten senare pressade vi på och fick den utvisningen som avgjorde. Så det är små marginaler, konstaterade HV-tränaren Janne Karlsson.

HV71 har nu chansen att säkra finalbiljetten redan på torsdagen, när man spelar den femte semifinalen.

- Det är ju bara att glömma det här och ladda om. Det är mindre än 24 timmar till nästa match, men det klart det är tungt, förklarade Skellefteåkaptenen Christoffer Norgren.

Hockesverige.se

/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.