Djurgården sänkte HV inför fanatiska hemmafans

Det var dramatik ända in i slutet när Djurgården vann det första finalmötet mot HV71 på Hovet.

STOCKHOLM. Senast Djurgården tog SM-guld var 2001. Nu har man fått en drömstart i finalserien mot HV71. På torsdagskvällen vann stockholmarna med 4-3 på ett kokande Hovet.

Gästerna fick in ett viktigt 3-2-mål efter bara en minut i den tredje perioden då Johan Davidsson högg till. Man hade sedan ett gäng chanser att kvittera på – och när DIF-målvakten Gustaf Wesslau klev av skadad såg det ännu ljusare ut för HV.

Men med fem minuter kvar av matchen kunde Djurgårdens målkung Marcus Nilsson göra 4-2. Hemmapubliken jublade vilt och de allra flesta trodde nog att saken var klar här.

Bortalaget gav dock inte upp och tog ut målvakten Stefan Liv i slutskedet. Och när matchklockan hade tickat upp till 18,37 fick man in en reducering genom Martin Thörnberg.

Det hjälpte dock inte. Hemmalaget höll ut och tog hem den första finalen.

– Sett över hela matchen tycker jag att vi vinner rättvist, säger DIF-tränaren Hardy Nilsson.

Det var såklart fullsatt på Hovet, 8094 personer. Men frågan är om det inte lät som det dubbla.

- Det var fantastiskt. Det var bland det värsta jag har varit med om. De ångar på och man känner trycket. Man försöker inte tänka på det utan bara fokusera på matchen. Men det är självklart fantastiskt, säger Marcus Nilsson till Nyheter24.