- Foto: SCANPIX

HV-kaptenen: "Vi räckte inte till"

HV71 tryckte på ordentligt för kvitteringen med sekunderna kvar den tredje perioden. Men närmare än 3-4 kom de inte och föll därmed i den första finalmatchen mot Djurgården.- Vi jagar och försöker att komma ifatt, men vi kommer inte hela vägen, säger lagkaptenen Johan Davidsson till Nyheter24.


STOCKHOLM. 1-3 underläge och ett taggat Djurgården i vägen. Det såg onekligen mörkt ut för HV71 inför den tredje perioden i den första finalmatchen på Hovet.

Men dramatik skulle det bli, även om gästerna inte riktigt klarade av att ge svar på tal.

- Djurgården gör en klart mycket bättre start än oss. Vi jagar och försöker att komma ifatt, men vi kommer inte riktigt hela vägen, berättar HV:s lagkapten Johan Davidsson till Nyheter24.

Med lite mindre än två minuter kvar av den sista perioden gjorde Martin Thörnberg 3-4 för HV71 och såg till att dramatiken levde ända in till slutet i finalmatchen mot Djurgården.

- Då kände vi att vi fortfarande hade chansen. Hockey är hockey och ibland behöver man inte mer än fyra sekunder för att göra mål. Men vi fick inte riktigt den där pressen efter målet.

Vad tar ni med er till nästa match?

- Vi tar med oss det att vi kände oss starka i slutet. Det kändes väldigt bra och vi var på gång. Det är bara att ladda om.

Hur tror du att Djurgården kommer att spela?

- Jag har ingen aning. Jag tror att de kommer försöka att spela på samma sätt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.