5 av 6
6 av 6

Davidsson avgjorde för HV i suddenrysare

Djurgården hämtade upp ett 1-3-underläge och var nära att avgöra i sudden death. Men istället blev Johan Davidsson stor matchvinnare för HV71.

JÖNKÖPING. Den andra finalen mellan HV71 och Djurgården blev en riktig rysare. Det hela gick till sudden death efter att gästerna hämtat upp ett 1-3-underläge till 3-3.

Och det var 19-årige Markcus Krüger som var huvudpersonen i upphämtningen. Ynglingen, som varit mållös i slutspelet, ordnade 3-2 när han tog sig in mot mål från sargkanten, avlossade ett back hand-skott mot Stefan Liv och fick in pucken vid första stolpen.

Fem minuter in den tredje perioden låg Krüger också bakom kvitteringen. Han focerade fram och träffade stolpen, returen gick ut till Andreas Engqvist som kunde sätta pucken i öppet mål.

Drygt en minut in i sudden death höll Krüger på att fullborda en magisk afton. Men Engqvist kunde inte ta till vara på den klockrena passningen och missade en så gott som övergiven målbur.

Men istället var det som hemmalaget och den stora stjärnan Johan Davidsson, framspelad av Jukka Voutilainen, som satte 4-3 och fixade 1-1 i matcher.

– Nu gäller det att njuta i några timmar. Men det satt hårt åt, vi klantade till det några gånger, säger matchhjälten Davidsson till Kanal 5.

Djurgårdens tränare Hardy Nilsson är trots förlusten positiv.

– Det känns som att vi vann den mentala matchen; att komma tillbaka från underläge. Jag tror i alla fall att det är bra för moralen nästa gång vi ska hit, säger Hardy till klubbens hemsida.