- Foto: Bildbyrån

Modo värvar offensiv amerikan

Risken att Modo går miste om Hannu Pikkarainen finns fortfarande. Men nu har klubben värvat en tänkbar ersättare. Nu har den offensive amerikanen Charlie Cock skrivit på för klubben.- Han har sin stora styrka i powerplay, säger sportchefen Fredrik Andersson.


Hannu Pikkarainen förlängde sitt kontrakt med Modo efter en succésäsong som såg honom göra 43 poäng (11+32) på 50 matcher. Chansen att han inte spelar i Modo till hösten finns dock fortfarande eftersom finländaren har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan bryta avtalet för anbud från KHL eller NHL.

Nu har Modo till viss del sett till att införskaffa förstärkning om så skulle bli fallet. På måndagen blev 27-årige Charlie Cook klar för klubben. Amerikanen kommer närmast från Lukko i finska SM-liiiga.

- Vi har en längre tid sökt en rightare på backsidan och i Cook har vi hittat honom. En spel- och passningsskicklig back, säger Fredrik Andersson, Modos sportchef, till modohockey.se.

- Han har sin stora styrka i power play där han gillar att styra och fördela, han har också ett bra klipp i bössan.

Cook spelade universitetshockey på Cornell innan han hamnade i AHL och gjorde 141 matcher för Philadelphia Phantoms och Binghamton Senators. I SM-liiga har han svarat för 63 poäng (21+42) på 150 matcher för HIFK, Tappara och Lukko.

Senaste säsongen gjorde Cook 25 poäng (10+15) på 56 matcher. Detta kryddades med 137 utvisningsminuter, vilket gjorde honom till SM-liigas femte mest utvisade spelare.

- Han kliver inte undan i närkamperna utan står upp i det fysiska spelet, säger Fredrik Andersson.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.