Djurgårdspubliken vid första matchen stod för ett makalöst tryck.
1 av 5
Djurgårdspubliken vid första matchen stod för ett makalöst tryck. - Foto: Scanpix
Det fick HV att komma av sig och de har tagit hjälp av en psykolog för att klara av den ännu större publiken på Globen.
2 av 5
Det fick HV att komma av sig och de har tagit hjälp av en psykolog för att klara av den ännu större publiken på Globen. - Foto: Bildbyrån
Martin Thörnberg åkte in i Gustaf Wesslau förra matchen. Men målvakten är tillbaka i kväll.
3 av 5
Martin Thörnberg åkte in i Gustaf Wesslau förra matchen. Men målvakten är tillbaka i kväll. - Foto: Bildbyrån
HV71 drog det längsta strået sist när de vann i förlängning hemma i Kinnarps Arena.
4 av 5
HV71 drog det längsta strået sist när de vann i förlängning hemma i Kinnarps Arena. - Foto: Bildbyrån
Det kommer att bli stenhård kamp i Stockholm i kväll.
5 av 5
Det kommer att bli stenhård kamp i Stockholm i kväll. - Foto: Bildbyrån

Allt om kvällens SM-final

I kväll är det dags för den tredje matchen i SM-slutspelet mellan Djurgården och HV71. Matchen spelas i Stockholm, i Globen.


STOCKHOLM. I kväll är det dags för den tredje matchen i SM-slutspelet. Matchserien är utjämnad till 1-1 efter att HV71 lyckades vinna i förlängning hemma i Kinnarps Arena.

Den första matchen i SM-finalerna spelades i Stockholm, på Hovet. Då ställdes HV71 mot en ljudkuliss skapad av 8094 galna supportrar. Enligt spelarna kunde de knappt kommunicera på isen. Annat blir det i kväll då de ställs emot 13 850 stycken minst lika högljudda supportrar.

Jönköpingslaget har till och med tagit hjälp av en psykolog för att klara av den fantastiska stämning som Stockholmspubliken har bjudit på.

Davidsson avgjorde

HV71 var det spelförande laget i Kinnarps Arena i lördags. Dock hade de stora problem med effektiviteten, inte minst i powerplay. På nio stycken powerplay mäktade de inte med ett enda mål.

Stefan Ridderwall vaktade Djurgårdens mål i Gustaf Wesslaus frånvaro. Han släppte in en billig puck i början men jobbade sig tillbaka och räddade 34 av HV:s 38 skott.

Hur de än spelade lyckades Djurgården kämpa sig tillbaka in i matchen och ta det hela till förlängning. Där hemmalaget dock drog det längsta strået genom lagkaptenen Johan Davidsson.

Gustaf Wesslau är tillbaka i Djurgårdskassen

Djurgården saknade två riktigt tongivande spelare i förra matchen. Powerplaybacken Andreas Holmqvist var borta på grund av en lårkaka. Men han är redo för spel redan i kväll.

– Kroppen känns bra. Jag är spelklar, säger Holmqvist till Aftonbladet.

Även slutspelets succémålvakt, Gustaf Wesslau, saknades efter att denne hade blivit påkörd av HV:s Martin Thörnberg. Det är fastställt att även han gör comeback i Globen i kväll.

– Jag är fit for fight. Det känns bra, säger Wesslau.

Den spelskicklige Björn Melin i HV71 fick utgå i den första matchen på Hovet efter att ha fått en smäll av Timmy Pettersson. Han missade också den förra matchen. Men hans medverkan i kväll är tveksam då det sprids dubbla budskap.

– Melin spelar inte. Han har fortfarande smärta i axeln, sa sjukgymnasten Andreas Frostenmark under värmningen.

– Jag spelar i kväll. Det känns bra, jag siktar på match, säger Melin själv.

Något som i alla fall är riktigt säkert är att det kommer att bjudas på underhållande och tajt ishockey. Precis som i de tidigare matcherna. Det kommer att bjudas upp till en riktig hockeyfest i Stockholm.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.