Djurgårdens supertalang, Marcus Krüger, blir nog kvar i DIF nästa säsong.
1 av 5
Djurgårdens supertalang, Marcus Krüger, blir nog kvar i DIF nästa säsong. - Foto: Bildbyrån
Andreas Engqvist lämnar nästan med säkerhet. Han är nämligen utlånad till DIF av Montréal.
2 av 5
Andreas Engqvist lämnar nästan med säkerhet. Han är nämligen utlånad till DIF av Montréal. - Foto: Bildbyrån
Michael Holmqvist har skrivit på för Linköping redan.
3 av 5
Michael Holmqvist har skrivit på för Linköping redan. - Foto: Bildbyrån
Timmy Pettersson lämnar för spel i KHL.
4 av 5
Timmy Pettersson lämnar för spel i KHL. - Foto: Bildbyrån
Jacob Josefson lämnar troligen för New Jersey Devils.
5 av 5
Jacob Josefson lämnar troligen för New Jersey Devils. - Foto: Bildbyrån

Djurgårdens supertalang blir kvar ett år till

Djurgårdens unga supertalang, Marcus Krüger, har ryktats till NHL nästa år - nu sägs det att han blir kvar i elitserien ytterligare ett år.


STOCKHOLM. Den unga supertalangen i Djurgården, Marcus Krüger, har haft sitt stora genombrott i år med en fantastisk säsong. Plus att han utjämnade SM-finalen när han blev matchvinnare i går med två mål.

Framgången har sitt pris dock. Spelarna som gör bra ifrån sig i elitserien brukar kunna gå förlorade till NHL. Det har spekulerats i att 19-årige Krüger skulle kunna lämna DIF för Chicago Blackhawks efter säsongen - som äger rättigheterna till honom.

Men nu lugnar Chicago-lägret alla Djurgårdare - Krüger blir nog kvar i Djurgården, åtminstone ett år till.

– Vår vision är att Marcus spelar en säsong till i Djurgården. Det mår han bra av. Jag är av den åsikten i alla fall. Vi ska prata om Marcus efter NHL-säsongen är över. Sedan kan det bli så att vi signar honom och lånar ut honom till Djurgården, säger Mats Hallin, Chicagos europascout, till Aftonbladet.

Inte bara Krüger som kan lämna DIF

Det är dock inte bara Marcus Krüger som kan lämna Djurgården för NHL nästa säsong. Det finns ytterligare två talanger som är högaktuella för spel i nordamerika nästa säsong.

Andreas Engqvist, 22, är redan kontrakterad av Montréal Canadiéns och har varit utlånad till Djurgården den här säsongen. Även Jacob Josefson, 19, kommer mest troligt att gå till NHL. New Jersey Devils har nämligen integrerat honom i nästa säsongs lagbygge.

Två spelare i Djurgården har redan säkrat nya lag till nästa säsong. Den, i år, poängglade backen Timmy Pettersson, 33, kommer att gå till Ryssland för spel i KHL. Och centern Michael Holmqvist, 30, har skrivit på för Linköping.

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.