Matchen hade kunnat sluta precis hur som helst, menar DIF-målvakten.
1 av 2
Matchen hade kunnat sluta precis hur som helst, menar DIF-målvakten.
Gustaf Wesslau deppar efter att ha förlorat guldet till HV71.
2 av 2
Gustaf Wesslau deppar efter att ha förlorat guldet till HV71.

Wesslau: "Hade kunnat sluta hur som helst"

Slutspelets kanske bäste målvakt, Djurgårdens Gustaf Wesslau, kunde inte hålla HV71:s Teemu Laine undan och fick se sig besegrad när finländaren gjorde 3-2 i sudden death. En förlängning som Wesslau anser hade kunnat sluta precis hur som helst.- Det handlar om ett par centimeter, säger den besvikne DIF-målvakten till Nyheter24.


STOCKHOLM. Djurgårdens Gustaf Wesslau har utan tvekan varit en av slutspelets allra bäste målvakt och har med sitt storspel räddat sina lagkamrater vid fler än ett tillfälle.

Men när Teemu Laine gjorde 3-2 i den sjätte finalmatchens förlängning var det inte mycket mer som Wesslau kunde göra.

- Det känns tråkigt att ändå vara så nära. Det är surt, säger den 25-årige Wasslau till Nyheter24.

- Det hade kunnat sluta hur som helst. Det är handlar om ett par centimer. Men det har i alla fall varit en skoj finalserie, fortsätter han.

Med hjälp av det otroligt höga trycket på läktaren lyckades Djurgården kvittera HV71:s 2-1-ledning i den tredje perioden och ta matchen till sudden death - finalseriens femte. Men trots att hemmalaget återigen föll och därmed tappade guldet till HV stannade stora delar av publiken kvar och hyllade sitt DIF som segrare.

- De har varit vår sjätte spelare. De har burit fram oss när det har gått tungt eller när man inte har orkat. Med sina sånger har de gett oss energi. Det är synd att vi inte kunde bjuda dem på ett SM-guld. De har varit fantastiska och de har en stor del i det här att göra, säger Wesslau.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!