Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Södertälje värvar Yared Hagos

Sport | 11/01/2009 17:15

Yared Hagos lämnar HV71 för spel i elitseriejumbon Södertälje SK.

Södertälje SK, jumbo i i hockeyns elitserie, gjorde på söndagen klart med 25-årige centern Yared Hagos från HV71. Kontraktet gäller till att börja med säsongen ut

– Det är en kille med lokal förankring som vi tror kommer att komplettera vårt lag på ett bra sätt, säger rekryteringsansvarige Stefan Nyman till klubbens hemsida innan han beskriver Hagos med följande ord:

– En solid tvåvägscenter och han är trots åldern en erfaren spelare som bland annat har spelat 20 A-landskamper för Tre Kronor och dessutom hunnit med två säsonger i Nordamerika.

HV71:s sportchef Fredrik Stillman beklagar att Hagos försvinner från klubben.

– Det är ett gemensamt beslut om att bryta kontraktet eftersom det sportsliga inte fungerat. Det är tråkigt att det behövt bli så här eftersom vi tycker att Yared är en toppenkille som alltid gjort sitt bästa för laget. Vi tackar Yared för hans tid hos oss och önskar honom lycka till i fortsättningen, säger Stillman till HV71:s hemsida.

Ersätter Hagos i HV gör JVM-centern David Ullström som plockas hem från Borås.

Skrivet av: