- Foto: Bildbyrån

Skrällen: Junland till Färjestad

Jonas Junland lämnar Nordamerika efter två säsonger i AHL. Men han flyttar inte hem till Linköping. På fredagen blev det klart att han väljer spel i Färjestad framför en flytt till moderklubben. - Jag behövde ingen längre betänketid innan jag bestämde mig, säger 22-åringen.


KARLSTAD. Lite överraskande blir det emellertid inte spel i moderklubben Linköping. I stället väljer Junland spel i hårdsatsande Färjestad. Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

- När vi väl förstod att Jonas var tillgänglig så agerade vi snabbt och träffade Jonas. Sedan gick allt övrigt riktigt smidigt. Vi räknar med att Jonas installerar sig i Karlstad under dom närmaste dagarna och ansluter till den kollektiva träningen på måndag eller tisdag nästa vecka, säger sportchefen Thomas Rundqvist till farjestadbk.se.

Junland har gjort 27 mål och 75 poäng på 144 AHL-matcher de två senaste säsongerna och dessutom spelat två All Star-matcher i farmarligan. Trots det har det bara blivit fyra NHL-matcher med St. Louis Blues. Nu hoppas han att en säsong i elitserien ska ge honom lyftet till NHL.

- Det är ingen hemlighet att NHL fortfarande är mitt mål. Det har jag varit helt öppen med, samtidigt har FBK väldigt höga mål för den kommande säsongen och kan jag vara med och hjälpa till där så blir det en väldigt bra lösning för båda parter, säger östgöten.

- FBK och Thomas Rundqvist gav ett väldigt gott intryck och jag behövde ingen längre betänketid innan jag bestämde mig. Så jag meddelade Blues om mina planer och mitt mål är att en dag återigen spela för Blues.

- Just nu är inte pengarna det viktiga utan det är att få bästa förutsättningarna till utveckling och spel i en riktigt bra liga, fortsätter Jonas Junland.

22-åringen elitseriedebuterade för Linköping under säsongen 2005/06. Han gjorde 25 poäng (4+21) på 97 matcher för moderklubben innan han flyttade till Nordamerika 2008.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.