1 av 8
- Foto: Bildbyrån
2 av 8
- Foto: Bildbyrån
3 av 8
- Foto: Bildbyrån
4 av 8
- Foto: Bildbyrån
5 av 8
- Foto: Bildbyrån
6 av 8
- Foto: Bildbyrån
7 av 8
- Foto: Bildbyrån
8 av 8
- Foto: Bildbyrån

HV-stjärna förlorad till Ottawa

HV 71 förlorar sin guldforward André Petersson till NHL och Ottawa Senators. Dock väntas klubben hyra ut honom till HV igen – om han inte gör väldigt bra ifrån sig på campen.


JÖNKÖPING. Flera elitserieprofiler är på väg till NHL. Senast att vara aktuell är HV 71:s forward André Petersson som vann skytteligan i junior-VM i vintras.

- Ottawa kommer att signa upp André och sedan låna ut honom till HV. Men gör han bra ifrån sig på campen är det inte omöjligt att han blir kvar. Precis som Erik Karlsson. Det var en chansning, säger Europascouten Anders Forsberg till Expressen.

Brynäs Eddie Läck är klar för Vancouver och Södertäljes Linus Klasen går till Nashville liksom Timrås Anders Lindbäck. Och nu är alltså HV:s unge forward, blott 19 år, på väg västerut.

- Det var positivt snack från Ottawa efter JVM. Men jag ville inte prata så mycket om sånt eftersom jag var mitt uppe i att vinna serien och SM-guld med HV. Just nu räknar jag med att stanna i HV. Jag trivs väldigt bra här. Men vi får se vad som händer i framtiden, säger Petersson till tidningen.

Petersson hälsar att han har kontinuerlig kontakt med Ottawa.

- Men att det skulle vara aktuellt vet jag ingenting om. Jag har varit upptagen med att fira SM-guldet.

Petersson från Olofström är fostrad i Tingsryds AIF. Han draftades av Ottawa som nummer 109 år 2008.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

2 timmar sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.