Kaptenens slagsmål tände Djurgården

När lagkaptenen Jimmie Ölvestad och Andreas Pihl fick matchstraff efter ett rallarslagsmål vaknade Djurgården.


Det finns liv även i botten på elitserien. Djurgården har en lång väg att vandra om det ska bli fortsatt spel i elitseriehockeyn. Det är främst veteranerna som ska göra det.

Men måndagsmatchens medicin för att få dem att vakna till är kanske inte att rekommendera framöver. För en gångs skull var Djurgården i stort sett ordinarie. Och alla krafter lär behövas under de 15 omgångar som återstår.

–Jag tycker vi började få i gång spelet innan Ölvestads matchstraff, sade Fredrik Bremberg, en av segerorganisatörerna.

Slagsmålet mitt i matchen tog sin början sedan Linköpingsbacken Andreas Pihl sänkt Michael Holmqvist. Jimmie Ölvestad klev fram och snart var både slagsmål och dubbla matchstraff ett faktum.

Ölvestad skickade upp klubban i plexiglaset i ilskan över att också bli visad av rinken. Och även i övrigt var det djurgårdare som tände till efter avbrottet.

Mindre än en minut senare hade Djurgården vänt till 2-1, Marcus Ragnarsson i numerärt överläge och Kristofer Ottosson efter ett mönsteranfall med idel 30-plussare inblandade.

Fredrik Bremberg, 35, satte också den straff senare i mellanperioden - sedan Nichlas Falk, snart 38, hakats i friläge i numerärt underläge - som gav 3-1.

Det sänkte Linköping. Serieledarna har ju inte kniven på strupen och hade inte alls samma vilja som poängjagande Djurgården. Det resulterade i alltför många och onödiga utvisningar - och dessutom två tiominutare för snack av Eric Beaudoin och Martin Ylven Laumann.

Nicklas Danielsson och Michael Holmqvist såg i tredje perioden till att siffrorna närmade sig utklassning.

–Skönt att några av de yngre killarna fick göra mål också, sade Djurgårdens tränare Mikael Johansson.

Men visst är det våra veteraner vi litar mycket på. Bremberg, Ottosson och Niklas Anger satte 30-stämpel på matchen. Den formationen stod för skönliret.

– Vi kan inte hålla på och lägga ner pucken i hörnen, som i första perioden, sade Bremberg. Det blir lätt så när det är ängsligt, det är inte så lätt att spela med självförtroende när man ligger till som vi gör. Men vi måste börja spela, passa, i fart.

Nästa hemmamatch för Djurgården är Modo på lördag. Ännu en måstematch.

–Alla matcher känns så när vi ligger där vi ligger, sade Bremberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.