Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Halv seger för nye Malmötränaren

Sport | 14/01/2009 22:36

Iskall hockeyarena i Växjö. Heta Malmö var där för att börja om från början.

Iskall hockeyarena i Växjö. Heta Malmö var där för att börja om från början.

Men nye tränaren Göran Karlström fick nöja sig med en seger på straffar.

Det var nervkittlande då matchen mot Växjö avgjordes på straffar. En sexpoängare enligt tabelläget, som Malmö vann med 4-3 och tog bonuspoängen genom Calle Söderberg.

Trots det är Malmö Redhawks långt ifrån elitserien. Igen. Blir det en miss är...

...receptet från en legendar är att bygga om med nytt lag baserad på juniorer:

– Det vore kanske det bästa, säger Mats Näslund, guldgrävare för Malmö 1992 och 1994, till TT före ödesmatchen.

Det vore en omstart med Malmös nya arena som morot.

– De kan nog inte gå till elitserien nu, säger Näslund, en av klubbens legendarer, på semester i arabiska Oman samma onsdagskväll som Malmö möter Växjö.

Han har en stor del av sitt hjärta i hockeyklubben och suckar när det senaste tränarbytet kommer på tal: Bobo Simensen ut, Göran Karlström in:

– Det har varit för dålig kontinuitet med nya tränare hela tiden, i många år. Och för många klubbdirektörer, säger Näslund, numera assisterande förbundskapten i Tre Kronor.

Karlström kan dock Malmö Redhawks, efter år i klubben som andretränare och juniordito.

Och efter två måls underläge inför sista perioden fick han se Malmö kvittera till 3-3 under ordinarie tid. Till slut fick Malmö med sig två poäng hem.

Vilket inte förbättrade tabelläget. Malmö ligger på nionde plats, 14 i praktiken ointagliga poäng från just Växjö på den tredje och sista kvalserieplatsen. Bara elva omgångar återstår.

Tabellettan Leksand och tvåa AIK vann båda knappt på bortaplan. Leksand slog Västerås med 5-4, sedan Morten Green säkrat segern med sitt andra mål med drygt tre minuter kvar. Sundsvall hade 1-1 mot AIK efter ordinarie tid, men Dick Tärnström såg till att AIK fick med sig två poäng med att göra 2-1 bara 27 sekunder in på förlängningen.

Mora närmade sig Växjö genom att hemmaslå Nybro med 3-2 och Almtuna hakade på med 3-2 borta över Björklöven. Uppsalalaget hart därmed 59 poäng, en mindre än Mora och tre upp till Växjö, medan Björklöven står kvar på 56 poäng.

Skrivet av: