Håkan Andersson går till attack mot Dick Axelsson.
Håkan Andersson går till attack mot Dick Axelsson. - Foto: BILDBYRÅN

Detroits chefsscout till attack på Dick Axelsson

Detroit Red Wings kommer av allt att döma släppa tillbaka Dick Axelsson till Färjestad om han inte tar en plats i NHL-laget till hösten. Därmed inte sagt att Red Wings är nöjt med hur Axelsson-såpan har utvecklats sig. I en intervju med Värmlands Folkblad är Detroits svenske chefsscout Håkan Andersson hård i sina uttalande gällande 23-åringen, som valde att lämna Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins mitt under den gångna säsongen.


KARLSTAD. - Som det är nu så vill inte Dick spela i vårt farmarlag och vi tror, eller rättare sagt vi vet att han inte platsar i Detroit. Han är inte så bra helt enkelt, säger Andersson till vf.se.

- Om han sen inte vill lira i vårt farmarlag så spelar det ingen roll för oss var han spelar. Min chef har sagt att han inte vill ha spelare i vårt farmarlag som inte vill vara där. Så var det i vintras och så förmodar jag att det är även nästa vinter.

Håkan Andersson
låter mellan raderna meddela att han inte ser särskilt ljust på Dick Axelssons ishockeyframtid.

- Vi hade hoppats att Dick skulle vilja satsa på en NHL-karriär. Men det finns inga hard feelings, Detroit står inte och faller med Dick Axelsson utan det är han som inte vill vara med när tåget rullar. Han skickar i alla fall inga sådana signaler, säger Håkan Andersson och drar sig inte för att gå till attack mot den omdebatterade forwarden.

- Han får vara glad så länge Färjestad vill ha honom, det är ju ändå en hyfsat hög nivå. Han fick ju inte vara kvar i Djurgården särskilt länge. Nu får vi se hur länge Färjestad orkar med honom.

Håkan Andersson tycker att Dick Axelsson är en spelare som långt ifrån har levt upp till sin potential.

- Vi har rättigheterna till Dick något år till och skulle han mot all förmodan utvecklas och dyka upp i landslaget så får vi ta oss en funderare då. Men som det var i vinter var han ju knappt framträdande i Färjestad.

- Det känns som att han lagt sin hockeykarriär på en helt annan nivå än den vi tänkt oss, säger Detroitscouten till Värmlands Folkblad.

Dick Axelsson ställer sig oförstående till Håkan Anderssons verbala attack.

- Jag och Håkan hade en jättebra relation i början. Men när jag åkte hem hade han inte ens mage att ringa och fråga hur det var. De var väl sura på mig då och det förstår jag, säger Axelsson.

- Självklart är det tråkigt att han ska sitta där och göra sådana påhopp. Men han vill väl få ut sin aggression på något sätt. Alla får tycka och tänka vad de vill.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över – PSG vann klart

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.