Louma kan bli borta i sex månader.
Louma kan bli borta i sex månader. - Foto: BILDBYRÅN

Stora skadeproblem för mästarna

HV71 har inte fått någon bra start på arbetet inför nästa säsong. Redan nu har man fått två sina två nya stjärnbackar långtidsskadade där Mikko Luoma är värst drabbad och kan missa upp till ett halvår. - Det normala ligger på sex månaders rehabiliteringstid, säger HV-läkaren Lars-Göran Hassel om Luomas hälsensskada.


JÖNKÖPING. HV71 kunde haft bättre lycka med sina nyförvärv. Redan idag står det klart att Mikko Louma knappast spelar när elitserien startar i höst utan riskerar bli borta ända fram till november-december i värsta fall.

Det var när han deltog i en badmintonturnering som det gick illa. Han slet av hälsenan under tävlingen och blir borta mellan tre och sex månader. Ska man tro HV-läkaren Lars-Göran Hassel rör det sig troligen om det senare.

- Troligtvis blir det så. Det normala ligger på sex månaders rehabiliteringstid efter det, säger han till jnytt.se och hänvisar till att man kommer operera Luoma ikväll.

Även nyförvärvet från Brynäs, VM-backen Juuso Hietanen, riskerar att bli borta en längre tid. Han skadade axeln under VM-turneringen och kan mycket väl tvingas till operation som leder till runt tre månaders vila.

- Han har gjort en magnetröntgen av sin axel. Som jag känner nu befarar jag att det kan bli ett operationsfall, då kommer det ske i Finland, säger Lars-Göran Hassel till tidningen.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!