Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jörgen Jönsson blev historisk i kväll

Sport | 19/01/2009 21:39

Jönsson är elitseriens bäste poängplockare någonsin.

Linköping - Färjestad. Jörgen Jönsson hade chansen att bli bäste poängplockare genom tiderna i elitseriens grundserie - och tog den. Med sin reducering till 1-2 sköt han sig förbi Janne Larsson och är nu ensam på topp med sina 528 poäng. Han avslutade den historiska kvällen genom att bli skickad av isen för Unsportsmanlike conduct.

Matchen då? Tredje raka hemmamatchen för Linköping som slutade 3-3 innebär att östgötarna trots topplacering tillhör elitseriens sämsta i sin egen arena. Linköping inledde i rasande fart och verkade via två mål ha kopplat ett rejält grepp.

Samtidigt storspelade Daniel Henriksson i kassen. Men Färjestad kämpade enormt, reducerade i mittperioden och fullbordade vändningen till 3-2 bara sex minuter före full tid. Det underhållande rysarmötet var inte slut för det. Linköping kom tillbaka, kvitterade och fick med sig en poäng.

Skrivet av: