Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästarmålvakten kan återvända

Karol Krizan vill spela i KHL. Men trots det kan han ändå komma att återvända till Sverige.
1 av 1

Karol Krizan vill spela i KHL. Men trots det kan han ändå komma att återvända till Sverige.

LARS HEDELIN/SCANPIX

Sport | 19/07/2010 14:13

Karol Krizan gjorde succé i Modo. Nu kan den 30-årige målvakten komma att återvända till Sverige.

POPRAD. Modos mästarmålvakt Karol Krizan kan vara på väg tillbaka till Sverige igen. Men det mesta talar för att han spelar i slovakiska KHL-laget HC Lev.

- Jag skulle vilja spela i KHL och har förslag från Lev, men även från Tjeckien och Sverige, säger Krizan till Hokej Portal.

Krizan fick lämna Modo efter tre och en halv säsong efter att ha varit den som fick bära stor del av skulden för lagets fiaskosäsong i förfjol. Efter att ha avslutat den säsongen i schweiziska Ambri har han huserat i hemlandet under gångna säsongen där han spelat för Martin.

- Möjligheten att gå till Lev finns. Jag har pratat med klubben och vill inte dölja att jag gjort det. Min framtid kommer att bli klar inom den närmaste framtiden, säger 29-åringen.

Samtidigt förkunnar KHL-bossen Aleksandr Medvedev för Sport-Express att budgeten för HC Lev kommer ligga på mellan 7-10 miljoner euro, vilket mycket väl kan innebära att Ilja Kovaltjuk - om han väljer KHL - ensam skulle kunna ha en högre lön än hela Lev har i lönebudget.

Hockeysverige.se