Första segern för Frölunda

Frölunda var på väg mot förlust, men vände och vann i förlängningen. (TT)


Frölunda var på väg mot sin femte raka förlust, men vände och vann i förlängningen med 3-2 mot Modo.

Andreas Holmqvist gjorde segermålet, trots att han dagen före undersökts för dåliga blodvärden.

Modos norska nyförvärv Mats Zuccarello Aasen öppnade elitserien starkt med fyra poäng på de tre första matcherna. Med 35 sekunder kvar av andra perioden i torsdagens match presenterade han sig ordentligt även för publiken i Scandinavium.

Niklas Sundström hade vunnit en tekning vid eget mål, och fick chansen att gå till anfall. Mats Zuccarello Aasen stormade fram på högerkanten, fick pucken och sköt 1-0 till Modo.

Dittills hade Frölunda haft det mesta av spelet och även flera hyfsade powerplay, men sällan skapat något riktigt farligt. Modos ledningsmål kom som en ny mental prövning, strax före andra pausen.

Svängigt Den här gången klarade Frölunda testet. Niklas Andersson kvitterade, bortglömd av Modo i bra läge framför mål. Niklas Sundström gjorde snart 2-1 för Modo, på retur från Holmqvist efter ett skott från Zuccarello Aasen. Men Riku Hahl styrde in 2-2 med 24 sekunder kvar av tredje perioden, medan Frölunda hade sex utespelare mot fyra. Förlängningen blev öppen och svängig. 20 sekunder före den slutliga signalen blev Andreas Holmqvist fri i högerläge på ett smörpass från Lars Eller. Jag såg att Modos Per-Åge Skröder bara hade koll på Eller, förklarar Holmqvist sin påpassliga framryckning. Det var skönt med två poäng. Vi jobbade bra för dem. Men vi gjorde Karol Krizan i Modo-målet bra med många tama skott, tycker Holmqvist. Han hade en svajig första säsong i Frölunda förra vintern, och har inlett hösten med ömsom vin, ömsom vatten i sina prestationer på isen."Som en operation" Andreas har jobbat hårt, trots att han bevärats av både allergi och dåliga blodvärden, som gör att han fort blir trött, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén. På onsdagen åkte Holmqvist till sjukhus för undersökning efter träningen. Det var som en liten operation. De skickade ner en liten kamera i magen på mig. Jag har för dåligt med hemoglobin i blodet, och ska väl få medicin för det. Men jag tvekade inte om att spela mot Modo, det är alltid roligt att vara med inför vår hemmapublik, säger Holmqvist. Modos tränare Harri Rindell ångrade efter matchen att han slitit för hårt på vissa spelare, som inte riktigt orkade hålla skärpan uppe i det dramatiska slutskedet. Vi kanske borde spelat med fyra kedjor hela vägen. Vi var ju så nära att vinna, säger Rindell, nästan chockad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.