Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första segern för Frölunda

- 25/09/2008, 22:24 -

Frölunda var på väg mot förlust, men vände och vann i förlängningen. (TT)

Frölunda var på väg mot sin femte raka förlust, men vände och vann i förlängningen med 3-2 mot Modo.

Andreas Holmqvist gjorde segermålet, trots att han dagen före undersökts för dåliga blodvärden.

Modos norska nyförvärv Mats Zuccarello Aasen öppnade elitserien starkt med fyra poäng på de tre första matcherna. Med 35 sekunder kvar av andra perioden i torsdagens match presenterade han sig ordentligt även för publiken i Scandinavium.

Niklas Sundström hade vunnit en tekning vid eget mål, och fick chansen att gå till anfall. Mats Zuccarello Aasen stormade fram på högerkanten, fick pucken och sköt 1-0 till Modo.

Dittills hade Frölunda haft det mesta av spelet och även flera hyfsade powerplay, men sällan skapat något riktigt farligt. Modos ledningsmål kom som en ny mental prövning, strax före andra pausen.

Svängigt Den här gången klarade Frölunda testet. Niklas Andersson kvitterade, bortglömd av Modo i bra läge framför mål. Niklas Sundström gjorde snart 2-1 för Modo, på retur från Holmqvist efter ett skott från Zuccarello Aasen. Men Riku Hahl styrde in 2-2 med 24 sekunder kvar av tredje perioden, medan Frölunda hade sex utespelare mot fyra. Förlängningen blev öppen och svängig. 20 sekunder före den slutliga signalen blev Andreas Holmqvist fri i högerläge på ett smörpass från Lars Eller. Jag såg att Modos Per-Åge Skröder bara hade koll på Eller, förklarar Holmqvist sin påpassliga framryckning. Det var skönt med två poäng. Vi jobbade bra för dem. Men vi gjorde Karol Krizan i Modo-målet bra med många tama skott, tycker Holmqvist. Han hade en svajig första säsong i Frölunda förra vintern, och har inlett hösten med ömsom vin, ömsom vatten i sina prestationer på isen."Som en operation" Andreas har jobbat hårt, trots att han bevärats av både allergi och dåliga blodvärden, som gör att han fort blir trött, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén. På onsdagen åkte Holmqvist till sjukhus för undersökning efter träningen. Det var som en liten operation. De skickade ner en liten kamera i magen på mig. Jag har för dåligt med hemoglobin i blodet, och ska väl få medicin för det. Men jag tvekade inte om att spela mot Modo, det är alltid roligt att vara med inför vår hemmapublik, säger Holmqvist. Modos tränare Harri Rindell ångrade efter matchen att han slitit för hårt på vissa spelare, som inte riktigt orkade hålla skärpan uppe i det dramatiska slutskedet. Vi kanske borde spelat med fyra kedjor hela vägen. Vi var ju så nära att vinna, säger Rindell, nästan chockad.

Skrivet av: