Färjestad satte p för Djurgårdens framfart. (TT)

Det blev ärkerivalen Färjestad som satte stopp för Djurgårdens framfart i elitseriehockeyn.

Tack vare en dos flyt - och tre doser Rickard Wallin.

Det gav 5-2 borta mot dittills obesegrade Djurgården.

Färjestad har inlett säsongen trevande och så var det även mot Djurgården. Djurgårdens fräscha ungdomar såg ut att forsa fram mot den tredje raka segern.

Men till slut var det Färjestad som vann rättvist - efter att ha kommit undan med blotta förskräckelsen i första perioden.

Då var vi inte vakna. Vi hade tur som kom undan så billigt, det går inte att säga något annat, sade Färjestads tränare Per-Erik Johnsson.

Djurgårdens tonåringar satte färg även på torsdagens match i Hovet. Men anstormningen stannade vid ett mål, signerat 18-årige Henrik Eriksson assisterad av snart 19-årige Carl Gustafsson.

Lyckad kedja Färjestad lyckades neutralisera Djurgården i andra perioden och med stor effektivitet var det gästerna som tog över taktpinnen. Framför allt Rickard Wallin. Han själv svarade för tre mål - 2-1 i mellanperioden, nyckelmålet 3-2 - och 5-2 i tom bur i slutperioden. Han gjorde även en assist, och kedjekompisarna Eero Somervuori och Mikael Johansson bidrog med två respektive tre assist. Nio poäng blev kedjans skapliga facit. Tyvärr släppte vi in 3-2-pucken. Det kändes matchavgörande. Vi kunde ha varit mer kalla där, men ville nog för mycket framåt, sade Djurgårdens tränare Thomas Montén. Wallin fick förstås pris som bäste spelare i Färjestad. Det här är en av de matchen jag har haft mest flyt. Det var inget klockrent hattrick, sade matchvinnaren. Men det behövs att pucken studsa vår väg också. Tidigare har vi haft chanser, men inte gjort mål. Det här sitter bra för självförtroendet för hela laget.Målvaktssjuka Efter Stefan Ridderwalls succéstart i målet valde Djurgården ändå att ge Gustaf Wesslau göra debut mot Färjestad. Han kom undan med en godkänd insats. Men den vara bara i två perioder. En illamående Wesslau tvingades lämna över till Ridderwall. Han borde åtminstone ha gjort något åt Färjestads 4-2-mål efter 12.37 i tredje perioden som definitivt sänkte Djurgården. Altmeister Jörgen Jönsson, annars anonym i matchen, gjorde målet med ett snärtigt handledsskott förbi en skymd Ridderwall.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”