Den förre HV-backen kan få artistskatt.
Den förre HV-backen kan få artistskatt. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Luleås backstjärna kan bli skattad som artist

Artistskatt är inte särskilt vanligt i elitserien längre - men nu kanske Luleå drar fram den gamla klassikern med backstjärnan Janne Niinimaa, som i så fall får inleda säsongen med att lära känna Sveriges nordöstra E4:a väl. - Det kan bli så, vi får se, säger Luleås vice klubbdirektör Thor Stöckel.


LULEÅ. Trots att han blev klar för klubben för två veckor sedan, har inte det tunga backförvärvet Janne Niinimaa, 35, anlänt till Luleå ännu och kommer troligen inte att spela samtliga tre träningsmatcher med klubben nästa vecka. Anledningen är att man inte bestämt sig för hur man ska skatta för Niinimaa ännu.

Luleå har nämligen tankar på att placera backen i finska Torneå till en början - cirka 13 mil nordost om Luleå. Detta för att komma undan med att betala endast 15 procents skatt på Niinimaas miljonlön.

- Det kan bli så. Men det är långt ifrån säkert, vi har väl egentligen inte hunnit prata om det särskilt mycket, säger Luleås assisterande klubbdirektör Thor Stöckel till nsd.se.

- Vi ska komma fram till en lösning som vi alla är nöjda med. Man får väga det ekonomiska mot den sportsliga kvalitén, som vi alltid får göra, fortsätter han.

När Niinimaa faktiskt anländer till Luleå, om han kommer att spela några träningsmatcher med klubben och i så fall vilka, är ännu oklart.

- Vi ska försöka lösa det så att han spelar så många matcher som möjligt här i början av säsongen, säger tränaren Jonas Rönnqvist.

Luleå inleder träningsmatchandet för säsongen nu på måndag, då man tar sig an Modo på bortais. Då troligen utan Janne Niinimaa i laget.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!