Full pott för HV.
Full pott för HV. - Foto: Andreas Wiklund/SCANPIX

HV:s formtopp fortsätter – tog full pott

Det blev blandade insatser för svensklagen när man för första gången i European Trophy gav sig ut på kontinenten och spelade. HV71 fortsatte att trumma på och var enda svensklag att vinna full pott efter en sällan skådad målexplosion i första perioden. Malmö å sin sida fortsatte förlusttåget.

SVERIGE. Efter att svensklaget i European Trophy under premiärveckan spelat matcher lag från egna landet, är man den här veckan nere på kontinenten och klarar av tre matcher vardera.

Det blev blandad kompott för de sex svenska lagen - men bara ett enda lag lyckades vinna efter ordinarie tid.

Det var HV71 som fortsatte sitt segertåg och körde över Zürich med 6-1. Man stod för en sällan skådad målexplosion i första periodens slutskede och gick från 1-1 till 5-1 på bara 90 sekunders spel när Kris Beech, Andreas Falk, Jesper Fasth och Martin Thörnberg sköt fram HV71 i betryggande ledning.

Beech blev tvåmålsskytt i matchen - precis som han var mot Frölunda i öppningsmatchen - och har svarat för fem mål på säsongens tre första matcher. Ett skönt besked för HV71 som hade Beech i en tveksam mål- och poängform under sitt andra år i klubben.

HV71 är därmed enda lag som har full pott i European Trophy numera sedan Färjestad, som också hade två raka segrar, förlorat borta mot Sparta Prag med 1-5.

FBK fick Cristopher Nihlstorp skadad i första perioden och ersattes av Skåremålvakten Jonas Sparring.
Per Åslund gjorde Färjestads enda mål och räddade laget från att bli mållösa med bara tre sekunder kvar att spela.

Ett lag som däremot inte lyckades undvika att bli nollade var Djurgården, som föll med 0-3 mot Mannheim där tidigare NHL-målvakten Fred Bratwaite stoppade allt Djurgården förmådde att få iväg mot mål.

Frölundaseger efter förlängning

Frölunda blev andra svenska laget att vinna, men behövde förlängning för att slå Salzburg. Henrik Tömmernes avgjorde med 17 sekunder kvar av förlängningen direkt efter att han kommit in på isen efter utvisning.

Frölunda hade 4-2 inför tredje perioden men förre Luleåspelaren Tommy Koch reducerade tidigt och med bara 15 sekunder kvar kvitterade backen Doug Lynch.

Carl Klingberg, Mika Pyörälä, Niklas Andersson och Peter Andersson stod för Frölundas mål under ordinarie tid.

Malmö fortsatte sin förlusttrend och åkte på tredje raka förlusten när man förlorade med 1-5 mot Bern.
Brett McLean, som lockoutspelade för just Malmö, stod för matchens sista mål. Malmö är ensamma om att stå utan poäng i European Trophy sedan Linköping spräckt poängkontot med att ta poäng mot Eisbären Berlin i en match man förlorade efter straffläggning där gamle räven Jeff Friesen avgjorde.

Jaroslav Hlinka och Janne Hlavac spelar för LHC under veckan och gjorde också snyggt 3-2-målet för LHC i mitten av andra perioden.

Andreas Molinder och Niclas Hävelid stod för lagets övriga mål.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"