Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HV71 krossade sig till topp

- 26/08/2010, 09:04 -
Mot Kärpet fick HV all anledning att jubla.

Mot Kärpet fick HV all anledning att jubla.

Andreas Wiklund/SCANPIX

HV71 går som tåget i European Trophy. På onsdagen tog laget ännu en storseger när Kärpät var på besök i Gislaved. Smålänningarna vann med hela 6-0 efter att ha gjort samtliga mål i de två första perioderna.

GISLAVED. Finska topplaget Kärpät hade inte förlorat en enda match i European Trophy inför bortamötet med HV71 i Gislaved. Nu blev man emellertid ordentligt nedplockade på jorden. HV hade 3-0 efter första perioden och 6-0 efter den andra. Det blev också slutresultatet.

- Det var en bra match med bra fart. Vi fick matchen dit vi ville, säger juniorbacken Adam Almqvist till HVTV.

Almqvist trodde att han satte 3-0 sent i den första perioden, men det visade sig att André Petersson var på 19-åringens skott.

- Jag fick ett bra pass av Andreas Falk. Petersson och (Oscar) Sundh var inne på mål och lyckades skymma målvakten så att den gick in. Det var bra.

Peterssons 3-0-mål var ett av tre som HV71 gjorde i numerärt överläge. Oscar Sundh och försäsongshete Kris Beech nätade också i powerplay. Johan Lindström, Kamil Piros och Simon Önerud hittade också rätt medan Daniel Larsson fick hålla sin första nolla i HV-tröjan.

HV upp i topp
- Ruskigt skönt. Grabbarna spelade riktigt bra framför mig i dag. Jag hade flyt med någon studs här och där så det var en ruskigt skön match, konstaterar målvaktsförvärvet.

HV71 har i och med segern plockat flest poäng av samtliga lag i European Trophy. Laget möter strykgänget Tappara på fredag innan det blir en potentiell match om gruppsegern mot TPS Åbo på lördag.

Hockeysverige.se