Smågnagarna hälsar spelarna välkomna, eller är det, det omvända som sker? - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

AIK:s comeback i Elitserien - fullständig kollaps

Gnaget är äntligen tillbaka i Elitserien - förste målskytt under comebacken blev Richard Gynge.

STOCKHOLM. AIK tillbaka, äntligen, efter åtta års härvande i hockeyallsvenskan. De ställdes mot storsatsande Linköping i klassiska Hovet.

Fullsatt. Niclas Hävelid utbuad. Elitserien har startat.

I slutet av första perioden fick Linköping till slut på Gnaget. Ett omdiskuterat mål som domarna efter lång överläggning och i diskussion med videodomaren, frågan var om målet tillkommit efter periodsignalen - målet blev godkänt.

6833 fick sedan se hur AIK kämpade sig in i matchen, för att till slut blotta de brister de har i laget - och kollapsen var ett faktum.

Stämningen återkom dock tidigt under andra perioden då Richard Gynge, lyckas styra pucken in i mål bakom en chanslös Fredrik Norrena i Linköpingsburen.

Magnus Johansson gav återigen Linköping ledningen efter åtta minuter in i andra perioden, och det resultatet stod sig perioden ut, trots gediget stöd från Black Army.

Den forne AIK spelaren såg genom en ofantligt vacker passning till att ge LHC ledningen med 3-1. Passningen skar genom Gnagetförsvaret och hamnade till slut hos Matt Murley som fri med målvakten gjorde vad han skulle.

Jari Tolsa gav östgötarna 4-1 och under de sista fem minuterna utökade Martin Laumann ledningen till 5-1, vilket även blev slutresultatet och Gnagets comeback blev ett fiasko.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.