Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luleås oväntade hjälte

Här är Luleås högst oväntade hjälte.

Här är Luleås högst oväntade hjälte.

BILDBYRÅN

Sport | 16/09/2010 22:43

Han har bara gjort åtta mål på fem elitseriesäsonger. På torsdagen startade han sin sjätte med att göra det nionde. Pierre Johnsson blev oväntad matchvinnare när Luleå besegrade Södertälje med 3-1 i premiären.

Pierre Johnsson har inte haft hälsan på sin sida de senaste åren. I fjol missade han massor av matcher på grund av en nackskada. Under försäsongen gav samma nacke upphov till mer problem efter att den Värmlandsfostrade backen drabbats av en hjärnskakning i en träningsmatch mot AIK.

Lagom till premiären mot Södertälje fanns 26-åringen emellertid på isen. Och han krönte sin insats med att göra målet som förde Luleå till seger.

Knappa två minuter in i den andra perioden fick Johnsson pucken av nyförvärvet Sebastian Enterfeldt. Med ett tungt slagskott från blålinjen överrumplade han SSK-målvakten Riku Helenius. Målet betydde 2-1.

Luleå hade därefter kontroll över händelserna, även om bägge lagen hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter framåt. Skottstatistiken 16-11 efter tre spelade perioder säger det mesta.

I den tredje perioden bokfördes Luleå bara för ett enda skott på mål. Det gick in. Österrikaren Thomas Rafflfastställde slutresultatet till 3-1 när han avslutade ett snyggt Luleåanfall genom att slå in pucken i ett öppet mål.

Seger för nederlagstippade Luleå och en perfekt start på jobbet som elitserietränare för Jonas Rönnqvist.

Hockeysverige.se