Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"En våldsam tackling mot huvudet"

Skräcktacklingen ledde till sjukhus.
1 av 2

Skräcktacklingen ledde till sjukhus.

Ralf Bergman / SCANPIX

Timrå fullständigt körde över Frölunda.
2 av 2

Timrå fullständigt körde över Frölunda.

Ralf Bergman / SCANPIX

Sport | 18/09/2010 10:22

Timrå gick på knock. Ilkka Pikkarainens tuffa tackling sänkte Ville Mäntymaa och försatte Frölunda i en djup brygga man aldrig reste sig ur. - Det är en våldsam tackling mot huvudet, säger Frölundatränaren Kent Johansson om Pikkarainens tilltag efter 2-6-förlusten.

TIMRÅ. Premiären i E.ON Arena var bara en minut gammal när det smällde till. Timrås tuffa nyförvärv Ilkka Pikkarainen tog full fart och manglade Frölundabacken Ville Mäntymaa i den offensiva zonen. Tacklingen resulterade i ett två-mot-ett-läge där Timo Pärssinen serverade Mikko Jokela till 1-0.

För både Ville Mäntymaa och Frölunda tog matchen slut där. Medan den finske backen togs till sjukhus föll gästerna ihop som ett korthus. Timrå kontrollerade matchen med eftertryck och gick fram till 4-0 innan Henrik Tömmernes reducerade i slutsekunderna av den andra perioden.

Det blev det sista Tömmernes gjorde i matchen - och antagligen på ett ganska långt tag framöver. I samband med målet tappade han balansen och vred knäet så illa att han bars ut från isen på bår. Ännu en tuff backsmäll för Frölunda som redan saknar knäopererade Christian Bäckman.

Erixon glänste för Timrå

Timrå vann imponerande med 6-2 efter två mål och en assist av backen Sebastian Erixon, som glänste både offensivt och defensivt. Gamle Timråtränaren Kent Johansson, nu i Frölunda, gratulerade sin tidigare klubb till segern, men hade svårt att släppa Pikkarainens tackling på Mäntymaa.

- Det är så tråkigt. Domarna har stått och sagt att de ska beivra sådana här tacklingar mot huvudet och det här var en våldsam tackling mot huvudet. Sedan vinner det bästa laget, men jag tycker bara synd om Ville, sade han till TV4 efter matchen.

Timråtränaren Per-Erik Johnsson förhöll sig diplomatiskt till händelsen.

- Kenta står närmare situationen än jag. Jag litar på honom.

Anton Axelsson, Per Hallin och Timo Pärssinen noterades också för Timråmål. Tomi Kallio stod för Frölundas andra reducering.

Noterbart är att även hemmalaget drabbades av en jobspost när nyförvärvet Kim Hirschovits klev av tidigt i matchen. Rapporterna från Timrå gör gällande att det handlar om en revbensskada.

Hockeysverige.se