LHC lekte med Timrå.
LHC lekte med Timrå. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Linköping körde över Timrå – tog andra raka segern

Linköping saknar ännu sina tre artistskattande tjecker - men det har inte hindrat östgötarna från att inleda serien på bästa möjliga sätt. Ikväll kom den andra raka trepoängaren, efter att hemma ha kört över Timrå med 5-2. - Jag tycker att vi kom igång mer och mer efterhand, säger Magnus Johansson.

LINKÖPING.Timrå visade strålande form i sin premiär hemma mot Frölunda i fredags. Ikväll borta mot Linköping syntes inte mycket av det spelet - vilket till viss del kan bero på avsaknaden av de finska stjärnorna Kim Hirschovits och Ilkka Pikkarainen.

Hur som helst blev detta med tiden mer och mer Linköpings match och i den andra perioden kunde man gå ifrån 1-1 till ledning 3-1 på dryga två minuter, efter mål av Niclas Hävelid och Patrik Zackrisson, båda två i powerplay.

- Vi började väl matchen lite segt och det var lite ställningskrig därute, men jag tycker att vi kom igång mer och mer efterhand, säger LHC-kapten Magnus Johansson till Canal Plus. Johansson som noterade två assists i matchen.

Linköpings första mål i matchen gjordes av tryoutande Matt Murley och samme Murley tryckte även in den definitiva spiken i kistan, 4-1, i den tredje perioden. Murley som därmed totalt är uppe i tre mål och bör ha en god chans att få förlängt kontrakt med LHC.

- Det syns att han är en klasspelare i allt han gör, även om han kanske inte märktes så mycket i spelet idag, säger Johansson om Murley.

Totalt sett en stabil match av ett som omväxling inte helt topptippat Linköping, som rimligen bara lär bli bättre då tjecktrion Hlavac, Hlinka och Melichar ansluter om ungefär en månad.

- Men det är ingenting som vi åker omkring och funderar på nu. Nu spelar vi med det lag vi har och det finns kvaliteter i det också, avslutar Magnus Johansson.

I alla fall tveklöst tillräckligt med kvalitet för att klart besegra AIK och Timrå.