Timrå, med Timo Pärssinen i spetsen, besegrade Luleå.
Timrå, med Timo Pärssinen i spetsen, besegrade Luleå. - Foto: BILDBYRÅN

Timrå bröt succélagets segersvit

Timrå lyckades besegra formstarka Luleå på straffar.

SUNDSVALL. Luleås segersvit stannade på tre matcher för efter 1-1 i E.ON Arena förlorade man den efterföljande straffläggningen.

Både Martin Röymark och Timo Pärssinen satte sina straffar samtidigt som Sebastian Enterfeldt och Sebastian Enterfeldt missade sina.

– Det kunde gått åt vilket håll som helst, det var två bra straffar från deras sida. Det är bara att gratulera, säger Luleås Pär Arlbrandt till Canal Plus efter straffläggningen.

Både Röymark och Pärssinens straffar var välplacerade skott och det fanns en enkel anledning till att de inte försökte sig på några dragningar.

– Det var otroligt dålig is där så jag bestämde mig för att skjuta, säger Röymark.

"Bra passning"

Sett till spelet var det väldigt en väldigt chansfattig och tillknäppt match under de två första perioderna men spelat öppnade sig under den tredje perioden när båda lagen jagade tre poäng.

Timrå tog ledningen i den första perioden efter att Björn Svensson dragit på sig två försvarare och serverat lagkaptenen Gabriel Karlsson som enkelt slog in 1-0 bakom Anders Nilsson.

– Det är Björns mål, det är i stort sett öppet. Bra passning, bra skott, säger Karlsson.

Luleå kvitterade sen 30 sekunder in i den tredje perioden efter att Simon Hjalmarsson hittat Arlbrandt vid den bortre stolpen som enkelt kunde lägga in kvitteringen.