Martin Thönberg gav Hv71 segern i rysaren.
1 av 2
Martin Thönberg gav Hv71 segern i rysaren. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
Hv71 vann på straffar mot Förlunda.
2 av 2
Hv71 vann på straffar mot Förlunda. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

HV vände och vann efter straffrysare

HV71 fortsätter att vinna - men inte under ordinarie matchtid. För tredje gången den här säsongen plockade Jönköpingslaget en tvåpoängare när Frölunda besegrades med 2-1 efter straffar. - Vi får inte med oss nånting, suckar matchvinnaren Martin Thörnberg som suktar efter en trepoängare.


JÖNKÖPING. HV71:s "ovana" att spela förlängningar startade under SM-finalspelet mot Djurgården i fjol. Där gick fem av de sex finalmatcherna till övertid, HV vann fyra av dem. Trenden har fortsatt under årets säsongsupptakt. Torsdagskvällens 2-1-seger över Frölunda kom efter straffar och var HV:s tredje tvåpoängare för säsongen.

Matchvinnare mot Frölunda blev Martin Thörnberg. I den sjunde straffomgången lyckades han lura en i övrigt storspelande Joakim Lundström med en kroppsfint.

- Jag måste göra något exklusivt, jag hade bestämt mig innan hur jag skulle göra, säger forwarden till Canal Plus.

Segern satt emellertid hårt åt för hemmalaget. Trots ett bombardemang som hette duga och inte mindre än fyra ramträffar, var det först med 1.35 kvar av den tredje perioden som HV kvitterade till 1-1. I spel fem mot tre slog Jukka Voutilainen in pucken efter en målvaktsretur på ett skott från Martin Thörnberg.

- Vi jobbar väldigt hårt hela matchen, men vi får inte med oss nånting. Det är 40-19 i skott till oss. Det säger väl allt..., säger Thörnberg.

Debutantens storspel räckte inte

HV71:s dåliga utdelning offensivt kan förklaras med Joakim Lundströms storspel. Nyförvärvet från Sundsvall fick beskedet att han skulle göra sin första elitseriematch för Frölunda på förmiddagen sedan en skada stoppat Johan Holmqvist. Trots 39 räddningar och flera fina ingripanden kunde inte Lundström dra på smilbanden efter matchen.

- Riktigt surt, det är aldrig kul att förlora, sade han med nedsänkt huvud. Visst är det skönt att spela och få göra en okej insats, men att ta en poäng i stället för två är inte kul.

Joakim Lundströms syn på straffar var inte heller direkt positiv så där minuterna efter en förlust i just den specifika spelformen.

- Lotteri, muttrade han och kritiserade tillvägagångssättet.

- Det är synd att de inte spolar isen heller, det gynnar inte hockeyn.

Joel Lundqvist gjorde Frölundas mål i numerärt överläge tidigt i den första perioden.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.