Niklas Wikegård manar till lugn.
1 av 2
Niklas Wikegård manar till lugn. - Foto: NYHETER24
Lance Ward behöver inte oroa sig. Inte än i alla fall.
2 av 2
Lance Ward behöver inte oroa sig. Inte än i alla fall. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Ingen kris i HV - än så länge

"HV71 är etta i serien när det drar ihop sig".


Vad har hänt?

HV71 har inte haft det enkelt den här säsongen. Det började dåligt direkt när Djurgården tog revasch från fjolårets SM-förlust och vann med 3-2. HV kom igen till den andra omgången mot Brynäs, men vann först efter att ha kommit till förlängning.

Samma sak hände i den tredje omgången. Då vann HV71 med 2-1 över Linköping, men på förlängning.

HV följde upp vinsten med en 3-2-förlust borta mot Luleå. Mot Frölunda gick det dock bättre och laget från Jönköping knep sin tredje seger på förlängning.

Senast åkte de dock på stryk hemma mot Timrå och föll med hela 3-0.

JÖNKÖPING. Fjolårets mästare har haft en tung säsongsinledning. HV71 har fortfarande inte vunnit en enda match under ordinarie speltid och har halkat ända ned till en nioendeplats.

Hård kritik har riktats mot klubben och dess värvningar under uppehållet. Men en som inte vill börja skrika panik riktigt ännu är experten Niklas Wikegård.

– Jag tror att HV71 är etta i serien när det här drar ihop sig efter 55 matcher. Jag tycker att man ska ha klart för sig att det handlar mycket om motivation och skadeläget. När alla är friska och hela och de får konkurrens tillbaka på träningarna så tror jag att det här kommer att bli hur bra som helst för HV71, säger han på sin blogg på Nyheter24.

Wikegård, som bland annat har tränat Djurgården vid två tillfällen, manar i stället till lugn och vädjar till HV-fansen att visa tålamod.

– Det finns ett driv, det finns ett drag att vilja vinna i truppen. Så var inte oroliga. Ligger man fortfarande dåligt till efter halva serien, då är det någonting som man ska börja ifrågasätta.

Han fortsätter:

– Just nu har serien inte satt sig.

På tisdag tar ett revanschsuget HV71 emot Skellefteå AIK på Kinnarps Arena. Senaste hemmamatchen, när Timrå kom på besök i lördags, åkte mästarna på rejäl med stryk och förlorade med hela 3-0.

HV körs över av Timrå

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.