Det var inte mycket som Hardy Nilsson kunde göra i kväll. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Djurgården kördes över. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Panikslaget DIF åkte på ny torsk

Tabbarna sänkte krislaget.

Matchfakta:

Mål: SSK 1-0 (6:57) Jonas Almtorp (Martin Chabada, Stefan Bemström), DIF 1-1 (25:56) Marcus Nilson (Josef Boumedienne, Andreas Holmqvist), SSK 2-1 (29:23) Linus Videll (Jonas Almtorp), SSK 3-1 (35:07) Mattias Carlsson (Pekka Saarenheimo, Lukas Kilström).

Arena: AXA Sports Center

Publiksiffra: 4 744

SÖDERTÄLJE. Marcus Nilson gjorde förvisso mål direkt i comebacken för Djurgården. Men det hjälpte inte mycket till. Fjolårets finalister åkte på ytterligare en tung förlust på bortais mot Södertälje, som tog säsongens första hemmaseger - och förvärrarde därmed DIF:s urusla säsongsinledningen ännu mer.

Redan efter sju minuters spel gav hemmalagets Jonas Almtorp SSK ledningen efter en fin soloräd rakt igenom Djurgårdens tafatta försvar. Knappast något som DIF-tränaren Hardy Nilsson bör vara nöjd med.

I mellanperioden skulle dock Djurgården komma tillbaka och det var som nämnt den återvändande Marcus Nilson som skulle kvittera för bortalaget. Kistofer Ottossons delikata passning letade sig hela vägen till Nilsson, som inte tvekade och drog till på en gång. 1-1 var ett faktum.

- Det är skitroligt att vara tillbaka, säger Nilson till Canal Plus efter matchen.

Händelserik mellanperiod

Men det skulle inte räcka för DIF. Bara minuterna senare återtog Södertälje ledningen genom succéspelaren Linus Videll och ännu en gång var det Djurgårdsförsvaret som stod för en minst sagt korkad insats, då Josef Boumedienne inte hann ikapp en lång rensning och där målvakten Mark Owuya var alldeles för tam i målet.

Att Mattias Carlsson senare dessutom drygade ut ledningen efter 15:07 i samma period gjorde inte saker och ting bättre för Djurgårdens del, som ligger näst sist i tabellen efter åtta matcher.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.