Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Panikslaget DIF åkte på ny torsk

Det var inte mycket som Hardy Nilsson kunde göra i kväll.
1 av 2

Det var inte mycket som Hardy Nilsson kunde göra i kväll.

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Djurgården kördes över.
2 av 2

Djurgården kördes över.

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Sport | 07/10/2010 22:19

Tabbarna sänkte krislaget.

SÖDERTÄLJE. Marcus Nilson gjorde förvisso mål direkt i comebacken för Djurgården. Men det hjälpte inte mycket till. Fjolårets finalister åkte på ytterligare en tung förlust på bortais mot Södertälje, som tog säsongens första hemmaseger - och förvärrarde därmed DIF:s urusla säsongsinledningen ännu mer.

Redan efter sju minuters spel gav hemmalagets Jonas Almtorp SSK ledningen efter en fin soloräd rakt igenom Djurgårdens tafatta försvar. Knappast något som DIF-tränaren Hardy Nilsson bör vara nöjd med.

I mellanperioden skulle dock Djurgården komma tillbaka och det var som nämnt den återvändande Marcus Nilson som skulle kvittera för bortalaget. Kistofer Ottossons delikata passning letade sig hela vägen till Nilsson, som inte tvekade och drog till på en gång. 1-1 var ett faktum.

- Det är skitroligt att vara tillbaka, säger Nilson till Canal Plus efter matchen.

Händelserik mellanperiod

Men det skulle inte räcka för DIF. Bara minuterna senare återtog Södertälje ledningen genom succéspelaren Linus Videll och ännu en gång var det Djurgårdsförsvaret som stod för en minst sagt korkad insats, då Josef Boumedienne inte hann ikapp en lång rensning och där målvakten Mark Owuya var alldeles för tam i målet.

Att Mattias Carlsson senare dessutom drygade ut ledningen efter 15:07 i samma period gjorde inte saker och ting bättre för Djurgårdens del, som ligger näst sist i tabellen efter åtta matcher.

Nilson har visat kyla förr