1 av 2
- Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
2 av 2
- Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Linköping nya serieledare - trots förlust

Frölunda vände och vann på straffläggning.


Matchfakta:

Mål: LHC 0-1 (04:07) Niclas Hävelid (Andreas Jämtin, Magnus Johansson), FHC 1-1 (59:57) Mikael Johansson (Niklas Andersson, Per-Johan Axelsson), FHC 2-1 (straffläggning) Mikael Johansson.

Arena: Scandinavium

Publiksiffra: 7 501

GÖTEBORG. Det började så bra för Linköping som tog ledningen redan efter 04:07. En drömöppning, med andra ord. Men trots Niclas Hävelids klockrena matchinledning skulle ändå bortalaget tappa poäng till slut.

Det var däremot ytterst nära att de kunde ro hem tre pinnar. Det satte dock Mikael Johansson stopp för med endast tre (!) sekunder kvar av matchen efter en rejäl röra framför Frölundas kasse.

– Pucken dök upp till mig mitt i gröten och det var bara att försöka trycka in den, berättar den 29-åringe målskytten för Canal Plus.

Matchen gick till förlängning, som dock skulle sluta mållösa. Straffläggning väntade och väl där var det hemmalaget som drog det längsta strået och som därmed lyckades vända och vinna - i allra sista stund.

Men LHC behöver ändå inte gräma sig så pass mycket. Poängen som de fick med sig från matchen gjorde att de gick upp i serieledning - lika många pinnar som tvåan Luleå.

– Det är inget att snacka om att det här betyder mycket för oss i fortsättningen, samtidigt så är varje ny match man spelar tuff, fortsätter Johansson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.