Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping nya serieledare - trots förlust

1 av 2

ADAM IHSE/SCANPIX

2 av 2

ADAM IHSE/SCANPIX

Sport | 07/10/2010 22:40

Frölunda vände och vann på straffläggning.

GÖTEBORG. Det började så bra för Linköping som tog ledningen redan efter 04:07. En drömöppning, med andra ord. Men trots Niclas Hävelids klockrena matchinledning skulle ändå bortalaget tappa poäng till slut.

Det var däremot ytterst nära att de kunde ro hem tre pinnar. Det satte dock Mikael Johansson stopp för med endast tre (!) sekunder kvar av matchen efter en rejäl röra framför Frölundas kasse.

– Pucken dök upp till mig mitt i gröten och det var bara att försöka trycka in den, berättar den 29-åringe målskytten för Canal Plus.

Matchen gick till förlängning, som dock skulle sluta mållösa. Straffläggning väntade och väl där var det hemmalaget som drog det längsta strået och som därmed lyckades vända och vinna - i allra sista stund.

Men LHC behöver ändå inte gräma sig så pass mycket. Poängen som de fick med sig från matchen gjorde att de gick upp i serieledning - lika många pinnar som tvåan Luleå.

– Det är inget att snacka om att det här betyder mycket för oss i fortsättningen, samtidigt så är varje ny match man spelar tuff, fortsätter Johansson.