Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pikkarainen i hetluften igen

Ilkka Pikkarainen fullbordade vändningen.
1 av 1

Ilkka Pikkarainen fullbordade vändningen.

MAJA SUSLIN/SCANPIX

Sport | 07/10/2010 22:56

Finländaren fullbordade Timrås vändning mot Skellefteå.

TIMRÅ. Ilkka Pikkarainen behövde inte mer än ett elitseriebyte på sig för att skapa rubriker. I premiären mot Frölunda delade den fysiske finländaren ut en tuff tackling som däckade backen Ville Mäntymaa. Den renderade i en avstängning på två matcher för Pikkarainen.

Den senaste veckan har den hårdhudade forwarden visa prov på sitt poffensiva spel också. I tisdagens drabbning med Djurgården kom säsongens första mål och i kväll gjorde 29-åringen sitt andra.

När Skellefteå besegrades med 3-2 slog Pikkarainen in segermålet med bara 2.45 kvar att spela av den tredje perioden. Det blev slutpunkten på en svängig match där Timrå och Skellefteå bytte ledningen om vart annat.

Pärssinen upp i poängligaledning

Johan Forsberg gav gästande Skellefteå ledningen efter halva matchen sedan han frispelats av Fredrik Warg. Timrå slog tillbaka tidigt i den andra perioden när Daniel Corso kvitterade i spel fem mot fyra.

Fomrstarke Sebastian Erixon svarade sedan för matchens prestation när han efter samarbete med Kim Hirschovits bröt in på motståndarkassen och satte 2-1 för Timrå på sin egen retur. Erik Forssell kvitterade till 2-2 innan Pikkarainen fick sista ordet.

Timo Pärssinen spelade fram till landsmannens mål och noterades därmed för sin andra assist för matchen. Den pånyttfödde veteranen tog därmed över ledningen i poängligan från Skellefteås Joakim Lindström. Pärssinen har gjort tio poäng (5+5) på åtta matcher och delar poängligaledningen med Magnus Johansson i Linköping (1+9).

I tabellen ligger Timrå trea, tre poäng efter toppande Linköping och Luleå. Skellefteå är femma, fem poäng efter Timrå.

Pikkarainen mosar Ville Mäntymaa

Hockeysverige.se