Ilkka Pikkarainen fullbordade vändningen.
Ilkka Pikkarainen fullbordade vändningen. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Pikkarainen i hetluften igen

Finländaren fullbordade Timrås vändning mot Skellefteå.


Matchfakta:

Mål: SAIK 0-1 (30:36) Johan Forsberg (Fredrik Warg), TIK 1-1 (43:50) Daniel Corso (Fredrik Hynning, Sebastian Erixon), TIK 2-1 (48:40) Sebastian Erixon (Kim Hirschovits, Timo Pärssinen), SAIK 2-2 (53:48) Erik Forssell (Utan assist), TIK 3-2 (57:15) Ilkka Pikkarainen (Timo Pärsinnen).

Arena: E.ON Arena

Publiksiffra: 5 218

TIMRÅ. Ilkka Pikkarainen behövde inte mer än ett elitseriebyte på sig för att skapa rubriker. I premiären mot Frölunda delade den fysiske finländaren ut en tuff tackling som däckade backen Ville Mäntymaa. Den renderade i en avstängning på två matcher för Pikkarainen.

Den senaste veckan har den hårdhudade forwarden visa prov på sitt poffensiva spel också. I tisdagens drabbning med Djurgården kom säsongens första mål och i kväll gjorde 29-åringen sitt andra.

När Skellefteå besegrades med 3-2 slog Pikkarainen in segermålet med bara 2.45 kvar att spela av den tredje perioden. Det blev slutpunkten på en svängig match där Timrå och Skellefteå bytte ledningen om vart annat.

Pärssinen upp i poängligaledning

Johan Forsberg gav gästande Skellefteå ledningen efter halva matchen sedan han frispelats av Fredrik Warg. Timrå slog tillbaka tidigt i den andra perioden när Daniel Corso kvitterade i spel fem mot fyra.

Fomrstarke Sebastian Erixon svarade sedan för matchens prestation när han efter samarbete med Kim Hirschovits bröt in på motståndarkassen och satte 2-1 för Timrå på sin egen retur. Erik Forssell kvitterade till 2-2 innan Pikkarainen fick sista ordet.

Timo Pärssinen spelade fram till landsmannens mål och noterades därmed för sin andra assist för matchen. Den pånyttfödde veteranen tog därmed över ledningen i poängligan från Skellefteås Joakim Lindström. Pärssinen har gjort tio poäng (5+5) på åtta matcher och delar poängligaledningen med Magnus Johansson i Linköping (1+9).

I tabellen ligger Timrå trea, tre poäng efter toppande Linköping och Luleå. Skellefteå är femma, fem poäng efter Timrå.

Pikkarainen mosar Ville Mäntymaa

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.