Han ska lyfta Frölunda.
Han ska lyfta Frölunda. - Foto: BILDBYRÅN

Han ska lyfta krisklubben

Robin Lindqvist flyttar från Timrå till Frölunda för att lyfta Göteborgslaget som har inlett svagt.


Robin Lindqvist:

Född: 16 augusti 1987 i Boden

Längd: 187 cm

Vikt: 90 kg

Då: Lindqvist slog igenom i Luleå men valde sedan att flytta till Timrå där han har varit den senaste tiden.

Nu: Har nu valt att flytta till Frölunda som återigen har inlett Elitserien svagt. Är det han som ska lyfta klubben?

GÖTEBORG. Efter ett mål och en assist på åtta matcher med Timrå går Robin Lindqvist vidare söderut i Elitserien.

Imorgon gör han sin första träning med sitt nya lag Frölunda, som han ska försöka hjälpa ur det krisläge man försatt sig i efter ytterligare en vecka med motgångar.

- När chansen och möjligheten dök upp tvekade jag inte en sekund. Frölunda tillhör toppen i svensk hockey, även om tabellen just nu inte visar det, och jag kommer kriga så hårt jag kan för att bidra till att läget blir bättre. Det är en jäkla stor utmaning och det gillar jag, säger Robin Lindqvist i ett pressmeddelande.

23-åringen hade en mindre lyckad säsong i Luleå ifjol och fick inget nytt kontrakt. Sedan var meningen att han skulle spela i ryska andraligan med Perm, men fick visumproblem och hamnade istället på korttidskontrakt i Timrå.

Efter Joel Lundqvists skada i tisdags tvingades Frölunda ge sig ut på jakt efter nyförvärv och hittade Lindqvist, vars korttidskontrakt med Timrå gick ut i och med matchen mot Brynäs igår.

- Robin tillför energi i laget med sin uppoffrande spelstil. Han jobbar väldigt hårt och med stort hjärta, förklarar general managern Kent Norberg.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.