Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han ska lyfta krisklubben

Han ska lyfta Frölunda.
1 av 1

Han ska lyfta Frölunda.

BILDBYRÅN

Sport | 11/10/2010 09:22

Robin Lindqvist flyttar från Timrå till Frölunda för att lyfta Göteborgslaget som har inlett svagt.

GÖTEBORG. Efter ett mål och en assist på åtta matcher med Timrå går Robin Lindqvist vidare söderut i Elitserien.

Imorgon gör han sin första träning med sitt nya lag Frölunda, som han ska försöka hjälpa ur det krisläge man försatt sig i efter ytterligare en vecka med motgångar.

- När chansen och möjligheten dök upp tvekade jag inte en sekund. Frölunda tillhör toppen i svensk hockey, även om tabellen just nu inte visar det, och jag kommer kriga så hårt jag kan för att bidra till att läget blir bättre. Det är en jäkla stor utmaning och det gillar jag, säger Robin Lindqvist i ett pressmeddelande.

23-åringen hade en mindre lyckad säsong i Luleå ifjol och fick inget nytt kontrakt. Sedan var meningen att han skulle spela i ryska andraligan med Perm, men fick visumproblem och hamnade istället på korttidskontrakt i Timrå.

Efter Joel Lundqvists skada i tisdags tvingades Frölunda ge sig ut på jakt efter nyförvärv och hittade Lindqvist, vars korttidskontrakt med Timrå gick ut i och med matchen mot Brynäs igår.

- Robin tillför energi i laget med sin uppoffrande spelstil. Han jobbar väldigt hårt och med stort hjärta, förklarar general managern Kent Norberg.

Hockeysverige.se