Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luleås succé fortsätter

1 av 1

Bror Persson/SCANPIX

Sport | 14/10/2010 21:37

Luleå fortsätter uppe i toppen efter att man krossat Brynäs med 7-4 i kväll.

LULEÅ. Luleå har övertygat stort i inledningen av Elitserien och är serieledare. Succén fortsatte även i dagens match mot Brynäs på hemmaplan.

Hemmalaget tog ledningen genom Simon Hjalmarsson efter tio minuters spel. Fyra minuter senare drygade Karl Fabricius ut till 2-0. Men Brynäs kvitterade med fyra sekunder kvar av den första perioden genom Lars Jonsson.

– Riktigt, riktigt slarvigt av oss, säger Fabricius till Canal Plus.

Tidigt i den andra perioden kvitterade man genom finländaren Eero Somervuori och Jonathan Carlsson gav bortalaget ledningen några minuter senare. Serieledarna drog dock ifrån efter att Janne Niinimiaa gjort 3-3 och Cam Abott 4-3 innan den andra perioden var slut.

Calle Järnkrok, supertalangen i Brynäs, kvitterade i den tredje perioden men Luleå hade stor show under resten av perioden och vann till slut med 7-4.

– Sju mål är jävligt bra. Däremot släppte vi till mer än vad vi brukar. Brynäs var ruggigt giftiga och svårspelade, säger Luleås Mats Lavander till Canal Plus.