Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avstängd: Han körde på domaren

1 av 1

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sport | 21/10/2010 13:13

Kris Beech har hamnat i blåsväder efter att han kört över domaren Partik Sjögren under matchen mot Modo. Nu kommer straffet, och det blir kännbart.

JÖNKÖPING. Det var i lördagens bortaförlust (1-5) mot Modo som HV71:s center Kris Beech kolliderade med domaren Patrik Sjöberg. Något straff delades inte ut under matchen, men kanadensaren anmäldes ändå i efterhand av domarbasen Mikael Ahlström.

- Vi anser att han har haft möjlighet att väja, men kört rakt på. Han hade alternativ, men väljer att åka rakt på domaren, sade Ahlström till jnytt.se efter incidenten.

- Både vi och domarna har svårt att förstå hur kollisionen kunde gå till, eftersom pucken var i hörnet. Han hade verkligen möjlighet att göra något åt situationen.

"Kännbar bestraffning"

Kris Beech och HV71 av en annan sida av historien och påstod att allt var en olyckshändelse. Den förklaringen köptes inte av disciplinnämnden. På torsdagen valde nämnden att stänga av Beech i fyra matcher och bötfälla honom med 18 000 kronor.

"Christopher Beech kör in i huvuddomarens rygg, varvid denne faller till marken. Spelare har skyldighet att hålla uppsikt över domaren och att göra ansträngningar för att försöka undvika kollisioner. Christopher Beech har haft full uppsikt över domaren, han har inte gjort någon ansats till att förhindra en krock med denne och han har mot denna bakgrund varit likgiltig till om konsekvensen blev en kollision. Christopher Beech ska därför ådömas en kännbar bestraffning för olämpligt uppträdande", skriver man i sin dom.

29-åringen kommer därmed att vara indisponibel till och med den 30 oktober. Han missar kvällens hemmamatch mot Djurgården samt mötena med Modo, Timrå och Frölunda.

Hockeysverige.se