Dick Axelsson firar sitt klassmål mot LHC.
1 av 3
Dick Axelsson firar sitt klassmål mot LHC. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Får Färjestad fira mot SSK?
2 av 3
Får Färjestad fira mot SSK? - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Popovic räds inte att mana på sina mannar!
3 av 3
Popovic räds inte att mana på sina mannar! - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Kan SSK rubba Karlstads giganter?

Starka Färjestad får chansen att spänna musklerna mot Södertälje.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Färjestad är ett kollektivt lag där alla jobbar för varandra. Det syns i poängproduktionen där många bidrar, men vi kan inte undvika en artist som Dick Axelsson. Ni som inte har sett det, se hans mål senast mot Linköping omgående! Linus Videll har fått ett stort ansvar över sig den här säsongen och det har han hanterat bra. 10 poäng (6+4) är åtminstone godkänt.

Problem: Färjestad är en genuint seriös förening som ständigt utvecklas. Just nu finns det inga korpar som kraxar högt runt föreningen. Det gäller dock att inte underskatta något lag, så jämn är elitserien idag. SSK gör det bra efter sina förutsättningar men man måste försöka kriga till sig viktiga poäng av topplagen.

Målvakt: Alexander Salak har fått mycket beröm och det med all rätt. Han toppar målvaktsstatistiken på 94,71 i räddningsprocent, imponerande! Pontus Sjögren verkar ha fått rejält med förtroende från Peter Popovic och med över 91 i räddningsprocent kan man inte klandra SSK-tränaren.

Snackisen: Jonas Frögren är på väg att bli en av de riktigt stora i Färjestad - även historiskt sett. Frögren "fyller" 400 grundseriematcher vilket kommer att uppmärksammas innan nedsläpp. Känns väl som att Färjestad inte vill fira detta med en förlust?

KARLSTAD. Färjestad har vunnit tre raka matcher och det ser onekligen tufft ut för Södertälje att åka till Karlstad för att plocka tre pinnar. I torsdags bortbesegrade man Linköping med 4-2 efter stundtals riktigt imponerande spel.

Tränare Tommy Samuelsson är givetvis nöjd med laget:

– Jag tycker att vi har visat ett helt annat mod de tre senaste matcherna. Mot Linköping vinner vi nästan varje lös puck och vi är mer hängivna än vad vi har visat tidigare, säger Samuelsson till Nya Wermlands-Tidningen.

SSK kommer stärkta efter seger mot lokalkonkurrenten AIK i torsdags. Laget tog rättvist ledningen med 1-0 och hade i stort sett det mesta i början av matchen. AIK kom dock tillbaka och ledde ett tag med 2-1, innan SSK genom stark lagmoral kunde vända på steken och ta tre viktiga poäng. Matchen slutade 3-2 och nu har man 13 pinnar, samma som AIK.

– Det var skönt att vi hittade ett sätt att vinna den här matchen, speciellt med tanke på första perioden då vi borde fått mycket större utdelning, säger SSK-spelaren Joakim Eriksson till Södertälje Länstidning.

/
/
ssk
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!