Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan SSK rubba Karlstads giganter?

Dick Axelsson firar sitt klassmål mot LHC.
1 av 3

Dick Axelsson firar sitt klassmål mot LHC.

Stefan Jerrevång / SCANPIX

Får Färjestad fira mot SSK?
2 av 3

Får Färjestad fira mot SSK?

Stefan Jerrevång / SCANPIX

Popovic räds inte att mana på sina mannar!
3 av 3

Popovic räds inte att mana på sina mannar!

Stefan Jerrevång / SCANPIX

Sport | 22/10/2010 20:29

Starka Färjestad får chansen att spänna musklerna mot Södertälje.

KARLSTAD. Färjestad har vunnit tre raka matcher och det ser onekligen tufft ut för Södertälje att åka till Karlstad för att plocka tre pinnar. I torsdags bortbesegrade man Linköping med 4-2 efter stundtals riktigt imponerande spel.

Tränare Tommy Samuelsson är givetvis nöjd med laget:

– Jag tycker att vi har visat ett helt annat mod de tre senaste matcherna. Mot Linköping vinner vi nästan varje lös puck och vi är mer hängivna än vad vi har visat tidigare, säger Samuelsson till Nya Wermlands-Tidningen.

SSK kommer stärkta efter seger mot lokalkonkurrenten AIK i torsdags. Laget tog rättvist ledningen med 1-0 och hade i stort sett det mesta i början av matchen. AIK kom dock tillbaka och ledde ett tag med 2-1, innan SSK genom stark lagmoral kunde vända på steken och ta tre viktiga poäng. Matchen slutade 3-2 och nu har man 13 pinnar, samma som AIK.

– Det var skönt att vi hittade ett sätt att vinna den här matchen, speciellt med tanke på första perioden då vi borde fått mycket större utdelning, säger SSK-spelaren Joakim Eriksson till Södertälje Länstidning.